dinsdag 20 februari 2007

Hamar VM sprint ---- part 3 ---- for de store øyeblikk

Na een paar uurtjes slapen was het om half 11 alweer tijd om op te staan. Vandaag gingen we helaas weer terugvliegen naar Nederland. Het inpakken van de tassen was erg makkelijk. We hadden genoeg ruimte over door alle boodschappen die eruit waren. Daarna nog wat foto's maken van het erg leuke huisje en ff naar buiten om wat foto's te maken van de prachtige omgeving!

De vorige dag hadden we al even met Toon en Monique overlegd over onze terugreis. Ze moesten vandaag allebei werken en konden ons dus niet naar het Rutebilstasjon brengen. Ook reden er geen bussen. Dus moesten we weer met de taxi! Op tafel lag een telefoonnummer klaar en in het Noors een omschrijving van waar dit huis lag. Lang niet alle huizen in Noorwegen hebben namelijk een huisnummer, wel hebben ze allemaal een naam. Ik ging de taxicentrale bellen en in het Noors zeggen waar we waren. Dat ging best goed en hopelijk hadden ze het goed begrepen! Om iets over 12 kwam er een taxi aanrijden en was mijn omschrijving dus goed overgekomen, dat was wel leuk hehe. In Elverum moesten we nog even wachten op de bus naar Gardermoen. Onderweg hebben we alledrie nog een beetje liggen slapen en genoten van het prachtige landschap. Op Gardermoen aangekomen gingen we eerst kijken of we al konden inchecken, dat kon en zo waren we onze bagage al mooi kwijt! Daarna op zoek naar wat eten want we hadden alleen nog maar wat koekjes gehad. We kochten alledrie een lekker broodje en gingen ff lekker zitten en nagenieten van dit geweldige weekend! Na een tijdje zitten werd het tijd om door de doane te gaan. Daarachter waren nog wat leuke tax-free winkeltjes waar we ff hebben rondgekeken en we veel lol hadden om de Noorse valentijnskaartjes met leuke teksten! Ik heb nog even kaartjes met een mooi sneeuwlandschap gekocht voor me beide oma's. We kwamen er achter dat er binnen een half uur drie vluchten van Oslo naar Amsterdam zouden vertrekken en dat ze ook nog van gates vlakbij elkaar vertrokken! Bij de gates aangekomen zagen we ook allemaal bekenden! Het was erg gezellig en we hebben nog ff gezellig gekletst met Erik en Bolletje. Bolletje had de 17.30 vlucht, Erik de 17.50 vlucht en wij zouden om 18.00 richting Nederland vertrekken. Bij ons in het vliegtuig zaten ook de ouders van Beorn Nijenhuis die we die dag al eerder op het vliegveld waren tegengekomen en nog ff mee gepraat hadden. Onze vlucht had wat vertraging maar om 18.20 steeg hij weer op en verlieten we het mooie Noorwegen weer. We misten het gelijk al! Na een goede vlucht landen we rond 20.15 weer in Nederland waar Pascal al op Kirsten en ons stond te wachten. Op het vliegveld nog even wat gekletst en wat foto's gemaakt van het KH Lee bordje en toen echt naar huis. Kirsten en Pascal gingen met de auto en Wendy en ik met de trein. Het lukte mij niet meer om thuis te komen dus bleef ik nog een nachtje bij Wendy slapen. Dinsdag volgde de bekende rotte dag na een schaatsweekend. Het was zo super geweldig cool weer geweest en nu was het alweer afgelopen! Gelukkig hebben we heel wat foto's gemaakt en de mooie herinneringen blijven en we zullen er nog vaak over napraten!


Nog ff wat hoogtepunten van het weekend voor mij!
* de erg leuke spannende wedstrijden! Veel spannende races gezien en er deden heel wat favorieten van ons mee die we allemaal hard hebben aangemoedigd!
*het KH Lee bordje waarmee we veel leuke dingen beleefd hebben :D
*de heerlijke relaxte sfeer in het Vikingskipet. Iedereen, van publiek tot security was zo heerlijk relaxed en aardig!
*de schitterende natuur! Een prachtig sneeuwlandschap overal. In de zomer vond ik dit deel van Noorwegen niet heel bijzonder qua omgeving maar nu was het echt prachtig!
*het spreken van heel veel Noorse schaatsers, deelnemers en niet-deelnemers. Iedereen liep er rond en ze waren allemaal erg aardig! :)
*onze 'accomodatie' in Elverum! Echt een supermooi huisje waar we sliepen op een supermooie plek en hele aardige mensen!! Toon en Monique, als jullie dit lezen, nogmaals bedankt dat we konden blijven slapen en voor ritjes van en naar het rutebilstasjon en de gezelligheid
*zondagnacht! We dachten dat Turijn niet overtroffen kon worden maar deze nacht was net zo mooi of gewoon nog mooier! Het was echt zo gezellig met schaatsers uit allemaal landen waarmee we heerlijk gedanst hebben en lol hebben gehad!
*Alle Noorse mensen en het Noorse taaltje! Het was heerlijk om weer terug te zijn in Noorwegen! De mensen zijn (bijna) allemaal erg vriendelijk en het blijft leuk om het Noors te horen en ook zelf te spreken! We hebben heel wat geoefend dit weekend hehe.

en tot slot de gezelligheid! Ik vond het weer supergezellig met Wendy en Kirsten! We hebben ons weer prima vermaakt en heeeeeeel veel lol gehad :D ook jullie bedankt!

2 opmerkingen:

Globeskater zei

hehe jij ook bedankt voor het mega gave leuke en te gekke weekend! heb nu alweer zin in onze volgende schaatstrip :D:D:D

Keep the memories alive ;)

hehe

Kirsten zei

Hoi!

Kan eigenlijk maar 1 reactie geven! :P
I KNOW! ;)
Ook namens mij bedankt voor het superweekend! :D
Het was geweldig! Op naar onze volgende trip! Dat het mooi gaat worden staat in ieder geval al vast