maandag 5 maart 2007

WK Allround Heerenveen --- part 2--- Watch TV!

Voor de zaterdag hadden we helaas geen kaartjes meer kunnen krijgen... gelukkig is dat de minst leuke dag.. dan maar een dagje tv kijken! Om 12 uur zitten we klaar voor de tv en de uitzending begint met een filmpje over de kaartverkoopproblemen. Daarin ook een stukje over schaatsfans die buiten in de rij staan en wanneer de deuren opengaan snel naar binnen rennen voor een plekje vooraan. Opeens zie ik Wendy in beeld en even later ook mezelf! Zijn we 1 keer een dag niet in Thialf, komen we nog steeds in beeld, wat vrijdag is opgenomen :P Even later komen Wendy's tante, neefje en nichtje op bezoek en die zijn erg verbaasd dat wij in de kamer zitten... ze hadden ons net nog zien rennen ;)
Vandaag beginnen de dames met de 1500m! In de 9de rit Ireen Wüst, zonder tegenstander.. Renate Groenewold is 's nachts ziek geworden en heeft zich afgemeld. Ireen rijdt wel weer een superrace en finished in 1:54.05! Bijna 2 seconden sneller dan Anni Friesinger in de rit ervoor. Ook de andere damens komen niet meer aan Ireens tijd.. Zo heeft ze al een mooie voorsprong in het klassement!
Dan de 1500m mannen. Chad blijkt ook helaas op deze afstand nog niet in vorm te zijn.. uiteindelijk wordt hij 13de op deze afstand en zithet WK er voor hem op.. geen 10km. Dan Denny Morrison, hij rijdt wel erg goed! 1.45.70. Een rit later Erben Wennemars, nu een X niet tegen Enrico.. hij rijdt wel weer erg snel, 1.45.19.. dan Håvard tegen Shani, ik hoop dat ze beiden goed gaan rijden! Maar dat gebeurt niet.. Het lukt Shani niet om een 1.45-er te rijden en Håvard stelt ook teleur met 1.48.03.. een stuk langzamer dan Carl terwijl hij op deze afstand juist tijd zou moeten pakken om nog kans te maken omp de 3de plek in het klassement. Dan de laatste rit Sven - Enrico. Ook Sven valt tegen en verliest ruim 1.2 seconden op Enrico.. ik vind het niet erg.. zo wordt het wel weer wat spannender!
Dan tot slot de 3km dames. Maren Haugli rijdt een goede race en is blij. Zij is toch wel mijn favo schaatster denk ik! Heel vrolijk altijd en erg aardig en spontaan.. dat zou een dag later ook weer blijken. Dan Martina Sablikova.. volgens de commentators voelt ze zich niet fit en heeft ze getwijfeld of ze wel moest doorgaan met het toernooi. Ze rijdt ook niet zo goed als normaal.. Ireen is echt in topvorm! Ze rijdt een geweldige race en finished in 4.00.26, weer een 1ste plek! Nu kan ze met grote voorsprong morgne beginnnen aan de 5km!
's Avonds ga ik nog even een bordje voor Denny maken! Daar had hij in Hamar al om gevraagd en vrijdag wist hij het nog steeds en zei hij dat ie het erg leuk zou vinden! Dan maak ik er graag éen! Is echt leuk dat schaatsers het ook echt waarderen! :)
Dan lekker naar bed en lekker dromen over weer een mooie dag!

2 opmerkingen:

Globeskater zei

het was jammer dat we er op zaterdag niet bij konden zijn, maar achter de tv was het ook leuk :D

En Denny is gewoon leuk en verdiend ook gewoon een bordje!

Anoniem zei

Dat verdient hij zeker....alle twijfel van Hamar daarvoor is weg :D
I like him!! :P