dinsdag 31 augustus 2010

Sportieve 2-daagse =)

Een paar jaar geleden zijn Wendy en ik begonnen met het lopen van het Pieterpad. Af en toen doen we eens een etappe maar uiteindelijk willen we wel Pieterburen bereiken! De volgende etappe was er één van ruim 30km en we besloten die in 2 dagen te gaan doen. Nu in de zomervakantie hadden we daar mooi tijd voor en halverwege had Wendy een B&B gevonden!

Zo gaan we dinsdag al vroeg met de trein richting Roermond en beginnen te wandelen. Eerst een deel door de stad maar al snel lopen we heerlijk door de weilanden. Het zonnetje schijnt en wij genieten van de rust en kletsen gezellig over van alles en nog wat. Af en toe stoppen om wat te eten/drinken en foto's te maken. Haast hebben we niet. Af en toe hebben we ook wel lol om dieren die we tegenkomen, nieuwsgierige koeien, fladderende vlinders maar ons favoriete dier is een zwart/geel gestreept insect met vleugeltjes die ons wel heel lief vind en gewoon op onze hand blijft zitten. En zo ''lopen'' we een tijd met ons 3-tjes verder over een mooi zandpad. Verder zijn wij zijn allebei eigenlijk wel verbaasd hoe mooi het hier is op de Nederlands/Duitse grens en ook hoe heuvelachtig het nog is! Ik had niet verwacht dat het zo op en neer zou gaan maar ik vind het alleen maar leuk.


Na ongeveer 15km wandelen komen we aan bij een klein dorpje met daar ook 2 restaurants. Het is nog een beetje vroeg om te eten en daarom besluiten we eerst een ijsje te nemen en lekker te gaan liggen op het grasveld. Het is vandaag wel een spannende touretappe over de kasseien en omdat we wel heel benieuwd zijn hoe dat gaat sms ik Håkon even en krijgen we een leuk sms verslag vanuit Noorwegen. Met het leuke nieuws dat Hushovd de etappe wint maar helaas het slechte nieuws dat Fränk Schleck gevallen is en moest opgeven. Inmiddels beginnen we wel wat trek te krijgen en gaan het restaurant weer binnen en bestellen een pannenkoek die goed smaakt! Hierna volgt nog een klein stukje wandelen naar de B&B waar we heel leuk ontvang worden. De kamer is supermooi met een mooi hemelbed en daarnaast ook een mooie badkamer. Allebei gaan we ff douchen en daarna wat lezen op de kamer. Maar rond kwart over 8 gaan we naar de huiskamer want Nederland gaat de halve finale van het WK voetbal spelen tegen Uruguay! Samen met de man en vrouw van de B&B, hun dochter, 2 hondjes en nog wat sms-contact met Norge kijken we de wedstrijd. Het is een beetje rare wedstrijd maar uiteindelijk wint Nederland wel met 3-2 en gaan we naar de finale! :O =D Nadat we nog even een egel hebben bekeken in de tuin gaan we lekker slapen.


De volgende dag staan we vrij vroeg op en staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Perfect voor weer wat uren wandelen! Daarna nemen we afscheid en gaan weer op weg. Het eerste stuk hebben we gister ook al gelopen maar al snel komen we weer bij het restaurant en lopen daar het bos in. Het is nog wat warme als gister maar zo in het bos en met onze Tour-bandanas nog goed uit te houden. Ook vandaag gaat het weer op en neer en zien we ook weer veel van onze favoriete diertjes. Opeens zijn we dan wel de route kwijt en lopen op ons gevoel een richting op. Na een tijdje komen we een man tegen en blijkt dat we bijna weer op de route zijn! Als we weer in een dorpje aankomen gaan we op zoek naar een cafeetje om ff wat drinken en uiteindelijk komen we uit bij een fitnesscentrum waar we ff lekker binnen gaan zitten. Daarna is het niet zo ver meer tot Venlo waar we nog een stuk langs het spoor lopen en zo uitkomen op het station. Mede door de warmte zijn we toch wel moet en besluiten lekker naar huis te gaan waar we bij Wendy nog even de laatste km's van de touretappe op tv zien! Weer helemaal thuis aangekomen kan ik gelijk weer beginnen met tas uitpakken en een andere inpakken want de dag erop vertrek ik naar Noorwegen!


Het waren 2 heerlijke en gezellige wandeldagen in het mooie weer door de mooie natuur! Op naar de volgende etappe!

2 opmerkingen:

Globeskater zei

Ik ga nog niet de hele blog lezen want mss ben ik nog wel wat dingen nodig als ik zelf ga schrijven en dan wil ik hem "fris" lezen maar waren echt 2 superdagen!

- zei

Ik kom er nu pas achter dat dat pieterpad naar pieterburen gaat :P Ben benieuwd wanneer jullie volgende etappes gaan lopen want het klinkt erg leuk/gezellig :D