zaterdag 1 september 2007

Eneco Tour

Nadat we zondag geen wielrenners hadden gezien gingen we ze vandaag wel zien! Helaas wel zonder degene waarvoor we zondag heen gingen...
De finish van de 2de etappe van het pieterpad was in Strabeek en dat lag eigenlijk tegen Valkenburg aan. We liepen nog een stukje verder en al snel waren we bij de Cauberg! Daar zochten we een mooi plekje, gingen lekker zitten en aten wat broodjes. Een uurtje later kwamen al allemaal motors de berg oprijden, even later wat auto's en dan de kopgroep! Ik vind de Cauberg zelf vrij zwaar maar die profrenners vliegen echt omhoog! 3 minuten later kwam ook het peloton omhoog. Het was wel moeilijk om iemand te herkennen maar achteraan het peloton zag ik opeens Hushovd en probeerde snel een foto te maken wat nog gelukt is ook!



Binnen een paar minuten was alles alweer voorbij! Maar het blijft leuk om zo'n peloton voorbij te zien komen! Het was nog maar net 1 uur geweest en we beslolten om naar Landgraaf te gaan waar de finish zou zijn van deze etappe. We liepen naar het station en met de trein was het maar een klein stukje. Daar aangekomen moesten we nog vinden waar de finish was! Een man hoorde dat wij daar naar opzoek waren en hij wees ons de weg. Het was nog een flink stuk lopen maar we hadden gelukkig nog genoeg tijd. Bij de finish aangekomen zagen we dat er bij een kraampje wat dingen uitgedeeld werden. Altijd leuk! Het bleken opblaasblare plastic staven te zijn waarmee je lawaai kunt maken en een regenponcho, beiden van Skil! Langs de finishlijn stond ook een tribune en we gingen ff lekker zitten maar niet voor lang..We zagen dat je ook gewoon achter de borden kon staan langs de weg en we zochten een mooi plekje uit recht voor het podium. Even verderop was een groot TV-scherm en er waren ook 2 commentators die ons op de hoogte hielden van het koersverloop. Zij waren lekker enthousiast wat leuk was om naar te luisteren.. Wel raakten we in de war door ze. Er reden 2 renners op kop, Pablo Lastras en Anders Lund. Een Scandinaviër, dat kun je aan de naam wel zien. Maar volgens de commentators was het dan weer een Noor en een tijdje later een Deen. Ik heb mijn moeder maar ff gebeld om te vragen wat ze op TV zeiden. Daar werd gezegd dat het een Noor was dus geloofde we dat en waren we daar erg blij mee :P


Anders Lund op de Cauberg!



Even later kwamen ze over de finish rijden maar ze moesten nog een rondje over wat lastige heuveltjes. Wij moedigden Anders Lund aan maar in in een flits waren ze ook weer voorbij! Een ander groepje volgde al snel en op 3 minuten flitste ook het peloton voorbij! Via de commentators en het TV scherm volgden we verder de wedstrijd! Het was erg spannend wie de etappe ging winnen en wie de nieuwe leider zou worden. De leider voor de start van de etappe, Nick Nuyens, was gevallen en had moeten opgeven. Nu ging het tussen Maarten Tjallingii die in het 2de kopgroepje zat en Thomas Dekker die in het peloton reed. Het leek er lange tijd op dat Tjallingii het ging halen maar op het eind kwam het peloton toch snel dichterbij en zo werd de voorsprong klein genoeg voor Dekker om nieuwe leider te worden. Ondertussen was Anders Lund helaas ingelopen door het achtervolgend groepje en reed Lastras nog alleen op kop, en hij bleef op kop en kwam solo over de finish!

En na lang naar een leeg podium te hebben gekeken was er nu genoeg te zien! Eerst kwam Lastras het podium als etappewinnaar. Vervolgens Mark Cavendish als leider in het puntenklassement! Dat is echt wel een leuke wielrenner en het was leuk om hem nu op het podium te zien staan! Daarna kwam Thomas Dekker die de rode trui mocht aantrekken als nieuwe leider in het Algemeen klassement. Hierna de leider in het bergklassement, Martin Pedersen, klonk ook wel Noors/Deens hehe. En daarna was het nog niet afgelopen! Ook Michael Boogerd mocht het podium opkomen en kreeg allerlei cadeautjes omdat dit zijn laatste wedstrijd was in Limburg!


Mark Cavendish



Nadat het podium weer leeg was besloten we nog een stukje te lopen naar de plek waar alle ploegbussen stonden. Helaas waren de meesten alweer weg.. Wel hebben we nog wat dingetjes van verschillende ploegen gekregen. Een key-cord van Predictor-Lotto, een zonnehoedje van Milram en Wendy kreeg nog een volle bidon van Skil!

We hadden geen zin om weer helemaal terug te lopen naar het station en gelukkig was er vlakbij ook een bushalte! Op het station aangekomen zijn we met de trein weer richting Breda / Etten-Leur vertrokken. We waren beide wel moe en hebben lekker wat liggen slapen / lezen / kletsen.

2 opmerkingen:

Globeskater zei

hehe mark cavendish is hot!! We hadden in Landgraaf echt wel mooi plekkie om te kijken ;)

Anoniem zei

mooie foto's en nice log :D Nu wel dus renners gezien!!!