maandag 22 oktober 2007

KNSB Schaats open dag Thialf

Zaterdag was de officële start van het nieuwe schaatsseizoen met een open dag in Thialf waar alle ploegen gepresenteerd gingen worden! Het was gratis, ik had verder niks en ik besloot gewoon heen te gaan! Samen met Wendy, Kirsten, Tessa en Anne Roos! We gingen er gewoon een gezellige dag van maken!

Rond 11 uur vertrokken Wendy en ik uit Zuidwolde met de auto en we scheurden met 140 per uur over de snelweg omdat we een beetje laat waren. In Heerenveen op zoek naar het station die we al snel vonden. Daar pikten we Anne Roos op, haar hadden we via het TVM forum leren kennen en daarna beter op msn. Ik heb altijd erg gezellige gesprekken met haar en vond het leuk om haar nu eens te ontmoeten! Daarna op weg naar onze vaste mooie parkeerplaats vlakbij Thialf. Na een paar minuten arriveerde Kirsten ook en vertelde dat ze ook al zo snel had gereden hehe. We liepen richting Thialf en Wendy werd gebeld door Tessa die net was aangekomen op station ijsstadion. Daar liepen wij langs dus ff later waren we compleet! Bij Thialf aangekomen gingen we eerst een polsbandje halen waarmee we later op de dag op de Oosttribune konden gaan zitten om te kijken naar de ploegenpresentatie!





We gingen rondkijken wat er allemaal te doen was en zagen toen een ijsbaan van syntetisch 'ijs'. Het leek mij en Wendy wel leuk om eens te proberen daar op te schaatsen! We konden gratis schaatsen huren en nadat we die aanhadden stapten we het 'ijs' op. Mijn fotocamera gaf ik aan Kirsten die wat leuke foto's gemaak heeft! Het was eerst wel erg wennen.. het gleed toch anders dan echt ijs.. maar al snel kwamen er goed op vooruit en hadden we veel lol! Tessa, Anne Roos en Kirsten kregen nu ook wel zin om het te gaan proberen en ff later stonden we met z'n 5-en op het ijs! We schaatsten kriskras door elkaar over het baantje en hadden veel lol. Wij vielen ook wel lekker op met onze Beorn-shirts en veel mensen kwamen ff kijken langs de baan. Het leek mij wel leuk om ff een groepsfoto te laten maken en ik vroeg dit ff aan vrouw die langs de kant stond. Hij is erg leuk geworden! Na een uurtje schaatsen begonnen we wel wat last te krijgen van voeten/rug en besloten eraf te gaan.



We besloten om ff terug te lopen naar de auto's en daar onze eigen schaatsen op te halen. Als we zin hadden konden we dan na de presentatie nog de echte 400m baan op. Op de parkeerplaats kwamen we nog wat bekenden tegen uit het schaatswereldje wat ook wel weer gezellig was! Weer bij Thialf aangekomen gingen we naar binnen en zochten een mooi plekje op de Oost-tribune recht voor het podium. De show begon met een optreden van Ali B. Het was opzich wel leuk maar na een tijdje had ik het wel gezien.. daarna Erik Hulsebosch met zijn hit. Dat was wel leuk, blijf het een mooi figuur vinden! De ploegenprestatie begon met de kunstrijkernploeg, waar er wel maar 1 van aanwezig was en zij ging een demonstratie geven. Hierbij viel ze helaas maar verder was het wel mooi! Dan de shorttrackers die ook een demonstratie gaven van een relay-wedstrijd. Dat vond ik er maar ingewikkeld uitzien!

Hierna was het tijd voor de langebaanploegen! Eerst de KNSB ploegen die het podium opkwamen en ff verder voorgesteld. Daarna Team Telfort die met schaatsen aan voorzichtig het podium op liep. Nadat hun waren voorgesteld en aan Freddy weer eens de vraag werd gesteld hoe het was om het broertje van Erben te zijn stapten hun het ijs op en ging Ingrid Paul een korte demonstratietraining geven! Het was leuk om de toppers weer te zien schaatsen! Na Telfort kwam de VPZ ploeg, niet heel boeiend. Daarna DSB! De leukste schaatser van dat team is Kip Carpenter.. maar helaas, die was er niet. vanwege trials in de VS. Ook hun kwamen het ijs op voor een korte training. Nu Kip er niet was gingen wij vooral Sjoerd de Vries in de gaten houden. Lisan (die er helaas niet bij was vandaag) volgt hem al heel lang en wij wilden hem ook eens goed gaan bekijken hehe. Later zouden we hem nog wat beter leren kennen! De volgende ploeg was team APPM en Brigt Rykkje en daarna het laatste team.. TVM! Nadat zij het podium op waren geklommen kwamen ze ook het ijs op voor een korte training. Opeens viel het ons toen op dat Erben er niet was...geen idee waarom.. verder was Beorn opeens allrounder geworden want hij reed met Sven, Carl en Wouter mee. Daarna kwam iedereen het ijs weer op samen met heel wat kinderen die hadden gewonnen dat ze met hun held samen mochten schaatsen. Was erg leuk om te zien hoe de schaatsers met de kindjes omgingen! Ze deden het allemaal wel leuk! Marianne had echt een heel klein schattig meisje! en Beorn en nog telfortgastje gingen hun kindjes heel hard voortduwen. Zo schaatsen ze allemaal samen wat ronden met elkaar en ondertussen ging Erik Hulsebosch weer optreden, eerst gewoon schaatsend tussen iedereen en daarna verder op het podium. Wij gingen helemaal los op de tribune en hadden veel lol!




Hierna was de de ploegenprestatie afgelopen en konden we gaan schaatsen. We besloten om het niet te doen omdat we al allerlei kinderen kriskras over de baan zagen rijden en we hadden nog wel andere dingen die we wilden doen en kijken! Bij het toilet kwamen we opeens Marlene, die we ook kenden van msn, tegen en zij ging ook ff gezellig met ons mee! Beneden in de hal kon je op de foto gezet worden! Met z'n 5-en paste niet dus gingen Wendy, Kirsten en ik samen en daarna Anne Roos en Tessa samen. Beide foto's zijn erg leuk geworden!

Weer buiten aangekomen stonden er wat kraampjes waar je gratis spulletjes kon krijgen. Ik heb een rode DSB-muts, een grote TVM poster en een groot boek van Aegon met mooie foto's gepakt! We waren wel benieuwd waar de schaatsers nu waren om handtekeningen uit te delen en al snel vonden we de tent waar ze inzaten. Er waren verschillende rijen voor de ploegen en de rij voor TVM was veruit het langst! We hadden geen zin om in de rij te staan en gingen weer terug naar het plein voor de ingang en daar stonden de grote borden van elke ploeg met een gat erin waar je je hoofd door kon steken! Wendy, Anne Roos en ik gingen een rondje maken langs alle borden! en opeens ontdekten we ook een schaatsvriend van ons op het VPZ-bord, Piet de fysio! Die was vorig jaar fysio van de Zweden en het jaar daarvoor van de Finnen en wij hebben daar altijd veel LOL mee! Beetje jammer dat hij nu bij VPZ zat want dan komen we hem wss niet meer tegen bij de internationale wedstrijden...

Hierna besloten we toch weer terug te gaan naar de tent en gewoon in de rij te gaan staan bij TVM. Dan gingen we Sven negeren en alleen aandacht geven aan Beorn en Wouter. De rij schoot alleen totaal niet op en we zagen dat de rij bij DSB erg kort was en bedachten dat we wel zin hadden om ff met Sjoerd te gaan babbelen en de groeten van Lisan te doen! Wij naar binnen maar opeens was daar een beveilingsmannetje en wij hadden verkeerde kleur bandje dus mochten we niet verder helaas. Wij gingen ff bij andere tent naar binnen waar ook ijsbaantje was en zo hadden we uitzicht op de handtekeningentent. Opeens vloog Sjoerd voorbij maar toen we doorhadden dat hij het was zat hij alweer aan de tafel. We hadden het meeste zicht op Freddy en die deed het wel leuk! Verder lange rijen kinderen die langs de tafels liepen. Na een tijdje hadden we het wel weer gezien en bedachten we dat we de schaatsers wel konden gaan meeten als ze uit de tent kwamen! We gingen weer naar binnen want inmiddels zou de foto die we hadden laten maken ook wel klaar zijn.. en toen we binnen kwamen zagen we opeens een paar meter verder Sjoerd lopen. Kirsten Sjoerd roepen en hij kijkt om en zij zo zeggen, je krijgt de groeten van Lisan! Hij verstaat het niet en wij dan allemaal tegelijk zeggen en hij begint gelijk helemaal te lachen en zegt vrolijk dankjewel!!

Ik ga Lisan gelijk ff bellen en dan opeens loopt Sjoerd weer langs! Hij heeft fotokaartjes en zegt dat er ook 1 bij is voor Lisan! Dan meldt Wendy dat ik net met haar aan het bellen ben en vlak daarna pakt Kirsten de telefoon van mij en geeft hem aan Sjoerd en er volgt een gezellig gesprek!

FF later komt de TVM ploeg binnen en ze zijn allemaal blij dat ze naar huis kunnen... Het is nog niet de volledige ploeg want ff later komt Beorn naar binnen. Het is al lang geleden dat we hem voor het laatst gesproken hadden.. maar gelijk is het eigenlijk weer erg gezellig en we praten lange tijd over van alles! Wel ff onderbroken doordat er opeens een groep mensen en kinderen om ons heen staat.. dat was best apart..Beorn deelt ff leuk handtekening aan hun uit en dan kletsen we weer verder! Hij vindt de foto's die we hebben laten maken ook erg leuk en schrijft er leuk tekstje op! Verder praten we over het komende seizoen en de plannen van hem en ons. En dan vraag ik me af waarom schaatsers denken dat we rijk zijn?!? Denny wilde al dat dat we naar de Worldcups in Noord Amerika kwamen en Beorn begint over Nagano.. helaas zijn we nog steeds arme studenten.. verder over de nieuwe TVM website die echt supermooi gaat worden en nog wat meer dingetjes

Na het gezellige gesprek zien we dat er een vrouw achter de kassa zit en we besluiten om alvast kaartjes voor het NK te kopen! Dan hoeven we volgend weekend niet meer in de rij te staan! Het is nu al vrij leeg in en om Thialf en wij besluiten om ook eens te gaan. Bij de bushalte aangekomen komt er net een bus aan waar Anne Roos instapt en nadat we haar uitgezwaaid hebben lopen we naar de auto's.

We besluiten om wat te gaan eten in de stad maar eerst langs een benzinepomp want Wendy's tank is al lang bijna leeg.. want we wilden testen of er een lampje ging branden maar ook in deze auto geen lampje.. ik weet een X wat te vinden en al snel zijn we bij de pomp! Daarna parkeerplaats zoeken in centrum en op weg naar pizzeria.. die helaas gesloten is wegens verbouwing.. dan naar Mexicaans/Argentijns restaurant die helaas vol is.. ook het eethuis ernaast is vol en verder is er ook weinig te zien.. dus dan wordt naar de Mac! We lopen weer naar de auto en rijden daarheen. Daar gaan we gezellig eten en nog wat nakletsen over de dag! op de parkeerplaats nemen we dan afscheid van Kirsten en Tess en ik gaan met Wendy mee in de auto op weg naar station Meppel. Daar gaat Tess op de trein richting zuiden en ff later kan ik op de trein nog verder naar het Noorden!

Het was echt een superleuke gezellige dag voor iedereen inclusief de thuisblijver! Een moooooi begin van het nieuwe seizoen waarin vast weer heel veel gaat gebeuren! Te beginnen volgend weekend met het NK Afstanden!

3 opmerkingen:

Globeskater zei

haha het was zeker een mooie dag en een super start van het seizoen!! Nu op naar vrijdag ;)

Anoniem zei

voor mij was het ook een mooie dag hehehe :P

Op naar NK AFSTANDEN :D!! Heb er echt superzin in!!!

Anne-Roos zei

Heey Aukje, het was een super dag hoor!
Afgelopen weekend ook. Sorry voor de ietwat late reactie, maar we hebben veel lol gehad toen!