dinsdag 13 november 2007

WM Allround Berlijn

Elk jaar gaan Kirsten, Wendy en ik naar een schaatswedstrijd in het buitenland. Dat zijn gewoon de leukste wedstrijden en elk jaar hebben we superveel lol en maken we van alles mee! Een paar jaar geleden werd bekend dat het WK sprint dit jaar in Helsinki zou plaatsvinden. Dat leek ons erg leuk om dat het een land was waar we alle3 nog nooit geweest waren. Maar helaas...vorig jaar werd bekend dat het WK sprint verplaatst werd naar Thialf.. Dan op zoek naar een andere wedstrijd! In April werd de kalender voor volgend seizoen bekend gemaakt en na die eens goed bekeken te hebben besloten we dat we naar het WK allround in Berlijn wilden!

De reis er naar toe en de accomodatie zouden geen probleem worden. We maakten ons alleen een beetje zorgen over de toegangskaartjes want het stadion daar is niet zo groot. Begin oktober kwam op de site de medeling dat de verkoop over een paar dagen zou starten maar dat je wel een Duits adres en rekeningnummer moest hebben om kaartjes te kunnen bestellen.... Lastig maar gelukkig hadden we allemaal wel kennissen in Duitsland en Kirstens tante wilde wel kaartjes voor ons bestellen als de verkoop begon..

maar de weken verstreken en op de site bleeft staan dat de kaartverkoop over een paar dagen zou starten.. tot gister. Toen verscheen opeens dit bericht:

Im Moment sind keine Tickets verfügbar. Sobald uns neue Informationen zum Ticketverkauf vorliegen, werden wir sie hier umgehend veröffentlichen

De kaartjes waren opeens niet meer beschikbaar zonder dat de verkoop ooit gestart is!!! Echt belachelijk!!! en dat is nog niet alles.. van Erik hoorden we dat een reisorganisatie haar reis heeft moeten annuleren omdat ze de beloofde kaarten nu toch niet krijgen.. Verder had hij een mail gekregen dat er per dag 4750 kaartjes aan sponsoren waren gegeven! Erg knap als er volgens de website maar 3000 mensen in het stadion passen... Vandaag een bericht van een Duitse jongen op schaatsforum dat ook de Duitsers gewoon geen kaarten kunnen krijgen!!

Het is echt belachelijk!!! (Bijna) alle kaarten zijn gewoon naar sponsor gegaan en de echte schaatsfans kunnen gewoon niet aan kaarten komen! Als die sponsors nou echte supporters waren geweest is het al iets minder erg maar dat zijn ze voor een heel groot deel echt niet!!! Ze weten niet eens wie bijv. Denny Morrison of Henrik Christiansen is om maar wat deelnemers te noemen... Ook voor de schaatsers is het zo echt niet leuk!!!

Ik heb weinig hoop dat we nog aan kaartjes kunnen komen..... daar gaat onze buitenlandtrip..... misschien gaan we nu nog naar de WC in Inzell...

Sponsors zijn belangrijk voor het schaatsen maar dit slaat gewoon nergens op!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede blog! Echt belachelijk geregeld allemaal daar. Eerst al geen Finland, nu geen Berlijn....:S Beetje jammer allemaal..

Globeskater zei

wat een klote zooi he met de kaartjes in Berlijn... maar goed dit ligt buiten onze macht en we moeten ons helaas neerleggen bij de macht van de sponsoren! :(