vrijdag 21 december 2007

Worldcup Heerenveen - dag 2

Gisteravond zagen we op internet dat de start vervroegd was van 8.45 naar 8.15. Dat vonden Kirsten en ik wel een beetje te vroeg en omdat we nog 2 lange dagen te gaan hadden besloten we gewoon om rond 9.30 bij Thialf aan te komen. Wanneer we binnenkomen is het nog steeds erg rustig, dezelfde mensen die er vrijdag al als eerst waren zijn er nu weer. De dames 1500m is bijna afgelopen en we installeren ons weer op ons vaste plekje. Ik ben wel benieuwd naar de 500m uitslag en loop ff naar o.a. Linda en Erik die een stukje verderop staan. Ze vertellen dat de 500m maar 20 minuutjes duurde en dat de Noren allemaal waren blijven staan. De laatste afstand in de B-groep van vandaag is de 5km mannen. Helaas niet heel veel boeiende deelnemers maar we vermaken ons wel met het kijken naar alle schaatsers op het ijs, langs de baan en op de tribune. Ook Peter Mueller komt langslopen en net op dat moment valt mijn Noorse vlag van de boarding. Hij ziet het, pakt hem op en groet mij erg vrolijk. Vind hem nog steeds niks maar dit was toch wel aardig! Een tijdje later komt Arjen v/d Kieft, die de 5km won wat wel weer erg leuk was, langslopen en Kirsten bedenkt opeens hoe ze Lisan later die dag kan gaan plagen en vraagt ff een kaartje aan Arjen die het ook een leuk idee vind. Dan is het weer tijd voor inrijuur en al snel arriveert Wendy ook en met z'n 3-en vermaken we ons weer prima met het kijken naar alle schaatsers die dwars door elkaar rondrijden.



De eerste afstand in de A-groep is de 500m mannen. Ook nu heeft Mika Poutala weer een mooie actie bij de start. Dit X heeft hij een shirt als tulband op zijn hoofd gebonden en die gooit hij vlak voor de start het publiek in. Zijn leuke showtjes maken het schaatsen nog leuker vind ik! Wij moedigen onze favorieten weer aan en vandaag is de winnaar KS Lee! Dan de 1500m dames, die gaat voorbij zonder dat ik goed oplet. En dan alweer de laatste afstand van vandaag maar wel een erg leuke, de 5km mannen! In de eerste rit gelijk al 2 favorieten van ons, Shani Davis en Henrik Christiansen. We moedigen beiden hard aan en Shani rijdt echt een supergoede race! Gister wist ie nog niet of hij in de B- of A-groep moest starten en nu komt hij gewoon uit op een eindtijd van 6.21! Daarna 3 ritten met in elke rit een Noor, Odd, Øystein en Sverre. Odd rijdt de snelste tijd van deze 3 en dat vinden we wel mooi want hij zit niet meer in Team Mueller. Wendys vader heeft ondertussen gezellig deze ritten samen met ons gekeken en gaat in de dweilpauze naar huis. Maar eerst kwam Denny ook nog ff langslopen waar we ff gezellig mee kletsen over de vlag en Wendys vader zich afvraagt wie het is en Denny dan ook Wendy nog ff groet als ze zijn naam zegt tegen haar vader. Na de dweil 2 wat minder interessante ritten maar dan in rit 8 Chad - Bøkko. Helaas is Chad nog niet goed genoeg om Bøkko veel tegenstand te bieden, anders had het echt een supermooie rit kunnen worden. Bøkko rijd echt weer een toprace en komt uit op een tijd van 6.18. Nog steeds staat Shani op plek 2 wanneer Sven begint aan zijn rit. Hij rijd goed maar niet extreem goed. Hij neemt de 1ste plek wel over van Bøkko maar is maar 3 sec. sneller. Ik vind het echt mooi dat Bøkko steeds dichterbij komt. Vind hem een stuk leuker dan Sven maar het is ook gewoon mooi voor de sport dat er wat meer strijd is op de lange afstanden en in het allrounden. Dan de laatste rit tussen Bob de Jong en Arne Dankers. Beiden rijden niet echt goed en zo wint Sven, is Håvard 2de en word Shani gewoon ff 3de!



Wij pakken onze spullen en lopen naar de gang. Daar komen we Erik weer tegen waar we gezellig mee kletsen en opeens is daar Lisan ook al. Zij gaat gezellig met ons mee de rest van de avond en morgen overdag. Samen lopen we naar de achteruitgang waar Wendy en ik vervolgens op zoek gaan naar een bepaalde auto en daar ons 's ochtends gemaakte bord achter de ruitenwisser stoppen. Verder is er weinig te beleven bij de achteruitgang en we besluiten weer naar binnen te gaan waar nog een out-of-competitionwedstrijd gereden word. Opeens ontdekt Lisan een bekend hoofd op het middenterrein, Sjoerd doet ook mee! We blijven een tijdje kijken maar dan is er een lange dweilpauze en besluiten Kirsten en Lisan weer naar buiten te gaan. FF later gaan Wendy en ik ook want de dweilpauze duurt wel erg lang. Bij de ingang komen we Beorn tegen die ons vroljik groet en ff leuk zijn vriendin aan ons voorstelt. Bij de achteruitgang checken we ff of de auto al weg is en dat blijkt zo te zijn. Wel jammer dat we de reactie niet gezien hebben maar ja. We besluiten nog ff naar binnen te gaan en relaxen ff lekker op de stoeltjes op Oost. Nadat ik ff keihard Sjoerd geroepen heb en me daarna achter een paal verstop ziet hij Lisan ook en zwaait ff lief. Er komt alweer een dweil en we besluiten om nu echt weg te gaan.

Bij de auto aangekomen stoppen we alle tassen erin en halen we de cadeautjes voor Shani eruit en lopen we naar het hotel. Daar gaan we naar de receptie waar de receptionist verteld dat Shani waarschijnlijk ligt te slapen en hij hem niet mag storen. Hij verteld dat hij meestal rond half 10 nog wel beneden komt maar daarop kunnen we niet wachten. We besluiten een briefje achter te laten en gaan weer terug naar de auto. Op weg naar Wolvega waar we gingen eten bij v/d Valk. We waren een beetje vroeg maar ons tafeltje was al vrij dus konden we gelijk plaatsnemen. Dat was wel fijn want ik had inmiddels flinke trek. Net als bij het NK Afstanden gingen we weer voor een 4-gangen menu. Dat smaakte ook nu weer verrukkelijk! Onder het eten zagen we af en toe een schaatser langslopen en ook als je naar de WC ging kwam je wat tegen. Lisan had 1 van hun nog wat te vragen en besloot dat gewoon te doen. Dat ging opzich prima alleen helaas waren wat anderen die besloten erg irritant te gaan doen... We bleven nog gezellig een tijdje zitten maar rond half 11 besloten we dat het toch wel eens tijd was om naar huis te gaan. Daar aangekomen zetten we nog ff de computer aan en ontdekten we een leuk berichtje van 1 van de Noren en spraken we Shani nog ff op msn die ons briefje had ontvangen en beloofde dat het morgen goed zou komen. En nadat we hem nog ff heel veel succes hadden gewenst met Simon verslaan op de 1000m de volgende dag kropen we allemaal lekker ons bedje in.

2 opmerkingen:

Globeskater zei

wat was het ook mooi in heerenveen he! Ben erg benieuwd naar je volgende blogs want je hebt nog heel wat bij te schrijven :P

- zei

ja en die vervelende personen hebben hun verdiende loon gekregen :D :D :D :D

Enne hij zwaaide idd lief maar hij is gewoon lief :P (oeps en dan leest die dit)