zaterdag 6 december 2008

Worldcup Heerenveen ''infinity'' part 1

Vier dagen nadat we waren teruggekomen uit Berlijn was het alweer tijd voor de 2de schaatstrip van dit seizoen! Dit X bleven we in eigen land, de 2de Worldcup vond plaats in Heerenveen en weer stonden alle afstanden op het programma dus weer een weekend genieten van iedereen!! Nadat we al meerdere keren er gegeten hadden en er vorig jaar 1 nacht hadden geslapen hadden we nu voor het hele weekend 2 kamers geboekt in hotel v/d Valk te Wolvega!

Maar voordat we het hotel zouden binnengaan eerst een dag Thialf! Rond 12 uur liepen Wendy en ik Thialf binnen, Lisan en Kirsten stonden al op onze vaste plek en ook Sabine was er met 2 vriendinnen. Het was heerlijk rustig en dat zou het ook de hele dag blijven! Zo hadden we alle plek op de tribune om te zitten, staan, springen, dansen, rennen, aan te moedigen enz. Het eerste wat we gingen doen was ons protestbord aan de boarding bevestigen. Na Berlijn was de Noorse selectie uitgebreid met Hege Bøkko en Ida Njåtun, 2 jonge meiden die de limieten niet hadden gereden. Maar Øyvind en Preben mochten nog steeds niet rijden...totaal belachelijk en onrechtvaardig en daarom had ik volgende bord bedacht en gemaakt:


Daarna was het tijd om zowel de ijsbaan als alles om ons heen goed in de gaten te houden! Op de baan werd de 500m B-groep en daarna de 3km dames B gereden en langs de boarding en vooral op de tribune liepen allemaal interessante schaatsers rond! Zo werden er heel wat foto's gemaakt van elkaar met schaatsers zoals KH Lee en Vincent Labrie en werden er een paar leuke interessante gesprekken gevoerd. Lisan zag eindelijk weer eens een Poolse schaatser zodat ze wat hem wat informatie kon krijgen over haar favo Pool. Conclusie was dat hij vaaaaaag is ;) Kirs, Wen en ik zagen opeens een Amerikaan aan komen lopen, Brent!!! En hij had de beloofde kaartjes bij zich! Ze waren erg mooi en voor ons alledrie schreef hij er een leuk tekstje op! Daarvoor moest ik wel ff mijn naam in het Engels spellen en dat was wel ff lastig. Daarna hadden wij ook verrassingen voor hem! Een bordje die ik ff gemaakt had die hij nu gelijk ff signde en een grote chocoladeletter B! Hij vond het geweldig en en we legden hem ff kort het verhaal van de letter en sinterklaas uit. Dat ziet hij ons protestbord en vraagt waarover dat gaat, dat leggen we ook uit en hij snapt er ook niks van.. En nadat we gezegd hebben dat hij toch beter zelf de kaartjes aan andere fans kan uitdelen dan wij loopt hij weer verder.

Op de baan word het inmiddels ook interessant, de 1500m heren B-groep gaat beginnen met aan de start ook Mikael Flygind Larsen! We moedigen hem keihard aan en hopen dat hij zo goed rijd dat hij weer naar de A-groep kan promoveren. Helaas lukt dit op 0.01 net niet.... Daarna is het tijd voor het inrij/trainingsuur en dat blijft leuk! Daarna de 500m dames A groep waar Jenny Wolf en Beixing Wang er weer een hele mooie laatste rit van maken die dit X gewonnen word door Wolf! Daarna de mannen, waar Kato begon met het herhalen van zijn 500 meters in Berlijn door te vallen. Gelukkig kon hij gewoon weer verder rijden. Dit gold niet voor Vincent Labrie die een hele vage val vlak na de start had waarbij hij zich in zijn eigen onderbeen trapte. Zijn been werd gelijk omwikkeld met verband en ff later werd hij met een rolstoel over het ijs gereden. Zo was het na Wotherspoon en Ireland al de 3de Canadeze sprinter die van het ijs afgedragen moest worden....Wij moedigen de volgende ritten de Lee's en Shani keihard aan maar de Fin Pekka Koskela is vandaag de snelste met 34.88! Daarna de 3km dames, niet echt boeiend maar wel een verrassende uitslag! Renate Groenewold verslaat Martina Sablikova en Diane Valkenburg word 3de!


De alweer laatste afstand van de dag is de 1500m mannen met weer een heel mooi deelnemersveld! We gaan weer helemaal los met onze vlaggen en bordjes en stemmen en genieten van supermooie ritten! In de 8ste rit Shani tegen Håvard die allebei keihard door ons worden aangemoedigd en na hun rit op de 1ste en 3de plek staan. Dan nog 2 ritten met 4 Nederlanders.. zou het net zo gaan als vorige week en zijn ze allemaal sneller als Shani of heeft hij nu een tijd gereden waar ze niet aan kunnen komen? Vol spanning volgen we de ritten en ff later zijn we superblij! Shani heeft gewonnen!!!!! Hijzelf is ook heel blij en rijd dansend, lachend en lief zwaaiend nog eens voorbij. Wij pakken onze spullen in en gaan op weg naar de achteruitgang! Daar is het eigenlijk altijd gzellig en ook nu weer! We gaan gezellig met z'n allen met mijn ''broer'', een grap van de andere meiden die ik het weekend vaak zou horen, op de foto, Enrico is weer vrolijk en ik besluit dat ik ook wel weer eens met hem op de foto wil. Dan komt opeens Chad aangelopen met een andere Amerikaan en een Japanner, dat blijkt Sugimori te zijn voor wie alles nieuw is maar Chad en Ryan Bredford zorgen ervoor dat hij in het juiste busje stapt en het diner niet gaat missen. Erg lief van hun en leuk om te zien! Chad is eigenlijk zoals altijd ook weer goed gehumeurd en we hebben leuk gesprek over zijn huwelijk, aankomende baby en natuurlijk ook over partyen. Dat kan ie nu niet zoveel meer maar een partybus vind ie nog wel erg leuk ;) Op zijn telefoon laat hij ons nog ff zijn hond Torino zien.

Opeens komt er ook nog een Noor aangelopen en tot onze verbazig is het Christoffer Fagerli Rukke, we dachten dat hij allang weg zou zijn! En als we het hem over Milka staan te praten verschijnt ook Bøkko nog die ff later lol heeft om onze Noorse uitspraak van Rukke ;) Als hun ook met een busje vertrokken zijn is het wachten alleen nog op Shani! We hebben een cadeautje voor zijn zoontje Ayize gekocht en willen ff afspreken wanneer we die gaan geven! Na nog een tijd wachten en 2 schaatsers die zeggen dat ze denken dat Shani er nog is besluiten we uiteindelijk toch maar te gaan. Onderweg naar onze auto's gaan we eerst nog ff een hotel binnen waar Shani verblijft. We gaan ff een briefje voor hem achterlaten maar als we daarmee bezig zijn komt opeens zijn moeder voorbij lopen die ons vrolijk begroet. Ze zegt dat Shani in het restaurant is en voorzichtig lopen Lisan en ik daar ff heen en om het hoekje zien we Shani al zitten. Kirsten en Wendy komen er dan ook aangelopen en we hebben een leuk gesprekje over de pakken, onze plek in het stadion en onze present. Na een grouphug gaan wij verder richting onze auto en op naar Wolvega!!

Bij het hotel aangekomen lopen we met onze vele bagage voor maar 1 weekend naar de receptie waar het ff duurt voordat we ingechecked zijn door verschillende boekingen van ons. Opeens zie ik dan een blond hoofd uit de gang komen lopen en zeg tegen Lisan dat ze ff achterom moet kijken. Het is Sjoerd de Vries en Lisan heeft hem wel wat leuke dingen te melden over selecties enzo. Nadat we onze kamersleutels hebben voor 328 en 329 lopen we richting de lift waar we nog net met z'n 4-en en onze spullen inpassen en stappen uit op de 2de verdieping. Als we het hoekje omgaan zien we een gang vol met fietskoffers en openstaande deuren. Als we de gang inlopen zien we al snel dat dit het Canadezengedeelte is. Na een kronkel volgt nog een lange gang en bijna aan het eind vinden we onze kamers. Helemaal aan het eind zien we een fiets op een tax staan, dus hier slapen ook schaatsers! Dat zorgt al voor een lichte schok maar die word nog veeeeeeeeeel groter wanneer Wendy iets op de fiets ontdekt! De naam van de eigenaar staat erop gedrukt en dat is...Øystein Grødum!!!! Dat betekent dat we gewoon tussen/naast de Noren slapen!!! Nu is dit toch wel een groot hotel en waar worden wij geplaatst... ;) Ik heb zin om te gaan gillen maar ook hier staan alle deuren open zie ik gelukkig op tijd dus houd me maar ff in ;) Snel vluchten we alle4 onze kamers in waar we ff kunnen springen en zacht gillen over deze ontdekking! Als ik ff later naar de kamer van Kirs en Lisan loop kom ik de eigenaar van de fiets tegen die me verbaasd maar vrolijk gedag zegt. Op Kirstens laptop kijken we nog ff op internet en ontdekken dat Mikael helaas de volgende zieke bij de Noren is.... Inmiddels is het al vrij laat en besluiten we eens te gaan slapen op een heerlijk bed maar toch duurt het ff voordat we in slaap vallen denkend aan onze corridor mates ;)

4 opmerkingen:

Kirsten zei

Het blijft leuk om te lezen over de belevenissen in Heerenveen!!! Het mooiste komt nog :P

- zei

hhahahah ja dat was echt ff toeval die gang ;) echt geweldig :) Hilarisch!! :)

Globeskater zei

het was echt een super eerste dag gevolgd door nog veel mooiere tweede en derde dagen!

angeline zei

Erg leuk beschreven!:D Ik moest wel lachen om dat verhaal van de 'corridormates'. Echt cool!:D Doe de groeten aan je broer trouwens haha:P