woensdag 22 april 2009

Erfurt teil 4 --- partytime!

Zondag 1 februari

Vandaag kunnen we nog wat langer slapen want de B-groep begint pas om 11 uur. Toch zijn we alweer vrij vroeg wakker en als ik de gordijnen open doe ligt er tot onze grote verbazing opeens een hele laag sneeuw!! We lopen dit X via het centrum, waar een bakker geopend is, naar de ijsbaan. Vlak voordat we bij de bakker zijn spot ik opeens weer een rood jasje maar dit X is het een pool, Chmura! . Lisan praat ff gezellig met hem! Nadat we allemaal wat broodjes hebben gekocht lopen we verder en vlakbij de ijsbaan zie ik weer iets bekends, Brent! Het blijkt dat hij op de tram wacht om terug naar zijn hotel te gaan en we kletsen een hele tijd over van alles en nog wat. Als de tram eraan komt nemen we afscheid en lopen wij verder naar de ijsbaan waar Hege net uit de shuttlebus stapt en we tegelijk naar binnen lopen. Ik wil haar ff succes wensen voor de 1000m maar ze verteld dat ze niet zal rijden omdat ze wat last van haar rug heeft.

Vandaag maar 2 afstanden in de B-groep, de 1000m dames en heren. De Nederlandse dames doen het goed en worden 1 (van Deutekom) en 2 (Leenstra). Bij de heren is de Canadees Jamie Gregg de snelste.

Tijdens de pauze tussen de B- en A-groep heeft Lisan zin in een bratwurst en gaat op weg. Op dat moment komt toevallig net Maciej richting ons gelopen om afscheid te nemen zoals hij beloofd had. We vertellen hem dat Lisan er zo weer aankomt en gelukkig is ze nog mooi op tijd om hem nog ff te spreken voordat hij weer een half jaar ‘verdwijnt’. Dat blijft nog steeds wel jammer soms, dat het seizoen maar een paar maand duurt en je dan weer lang moet wachten om iedereen weer te zien. Gelukkig zorgen bepaalde dingen ervoor dat het missen de laatste jaren wel meevalt ;)

Na de pauze gaat de dag verder de met de 1000m A groep en ook op deze afstand is Anni Friesinger veruit de snelste. Dan de 1000m mannen met o.a. Christoffer, Sjoerd en Shani aan de start. Helaas valt Sjoerd wat tegen maar Shani is wel weer in goede vorm en wint! De laatste afstand van het weekend is de ploegenachtervolging voor dames en heren.

Tijdens de races van de dames, wat best lang duurt omdat er tussendoor ook nog gedweild word, heb ik een andere bezigheid gevonden. Helaas kan ons oorspronkelijk plan niet doorgaan omdat de Noren opeens besloten hadden om toch zondag naar huis te gaan. Maar een alternatief plan is snel bedacht en zo maken we met behulp van een slinger en ballonnen ons tribunehoekje tot een feesthoekje! Speciaal voor Håvard ;) Ondertussen valt de Nederlandse damesploeg en blijken de Tjechische meiden verrassend de snelsten te zijn!

Bij de mannen staan er genoeg interessante teams aan de start. In rit 3 Noorwegen met Håvard, Sverre en Stian Elvenes. We moedigen ze keihard aan en ze rijden erg goed! Een rit later Polen aan de start en ook deze 3 jongens word hard aangemoedigd. Daarna is er gelukkig een dweilpauze want in rit 5 staat Nederland aan de start met Sjoerd en ook hun worden aangemoedigd maar het gaat niet goed en ze eindigen op een 6de plaats. De Noren staan ondertussen 2de en met nog 2 ritten te gaan zit een podiumplaats erin. Ze gaan eens wat rondjes uitlopen en we besluiten Håvard ff duidelijk te maken dat we wat voor hem hebben. Hij ziet het en laat al op een erg leuke manier blijken dat hij er blij mee is. Omdat we verwachten dat de Noren toch snel zullen verdwijnen omdat ze een vlucht moeten halen lopen we tijdens de laatste rit al richting ingang. Onderweg zien we dat de Canadezen de snelste tijd neerzetten en Noorwegen zo op de 3de plek eindigt! Bij de ingang aangekomen zien we Christoffer en Hege en Polen en is het gezellig druk :) We kletsen wat en er worden nog wat foto’s gemaakt en ondertussen is ook de prijsuitreiking van de ploegenachtervolging bezig. FF later komt Håvard eraan gelopen en kan hij de cadeautjes in ontvangst nemen en verrast hij ons weer eens met een leuke actie! Buiten aangekomen zwaaien we nog wat mensen uit en lopen weer naar ons hostel.

We kleden ons om en gaan dan richting centrum voor de laatste avond van ons seizoen. Voor de 3de X gaan we richting het schnitzelrestaurant want het eten is daar gewoon heerlijk en goedkoop! Daarna lopen we richting het café waar we vorig jaar ook geweest waren en vinden een leuk tafeltje. Het word een gezellige avond/nacht met mensen in het café uit verschillende landen. Iedereen gaat wel vrij snel weer weg en zo zitten we uiteindelijk alleen nog met een groep Italianen waarmee we wel veel lol hebben. Buiten aangekomen ligt er nog steeds veel sneeuw en zo ontstaat er een sneeuwballen gevecht en blijkt het dat de Italianen erg bang zijn voor Lisan met een sneeuwbal. Wij liggen helemaal dubbel en zo volgt er nog een leuke ‘wandeling’ door de straten van Erfurt! Als de Italianen uiteindelijk hun hotel weer hebben gevonden lopen wij ook terug naar ons hostel en kruipen ons bed in.

1 opmerking:

- zei

hehe CHMURAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! :D Die was cool!! En jouw geheime verlangen ook :P was mooi dagje :) en ja Maciej is goed in verdwijnen vooral in een half jaar verdwijnen :S maar ziet er naar uit dat het dit keer eens niet zo gaat zijn alhoewel hij ook alweer 2 weken ergens anders niet meer leeft :P