woensdag 22 april 2009

Erfurt teil 3 --- 'lovely girls'

Zaterdag 31 januari

Vandaag kunnen we een half uurtje langer blijven liggen. Dit keer lopen we langs de supermarkt voor ontbijt en lunch en ga ik op zoek naar pakpapier. Dit is helaas niet te vinden in de supermarkt waar we zijn maar ff verderop is er nog 1 en terwijl de rest verder loopt naar de ijsbaan ga ik daarheen. Hier vind ik mooi glinsterend papier en nog wat leuke feestartikelen. Daarna ren snel naar de ijsbaan waar ik nog mooi op tijd aankom. Hier kom ik er wel achter dat ik geen plakband meer heb dus kunnen de cadeautjes voor de bijna jarige Håvard nog niet ingepakt worden. Of beter gezegd degene die ik gekocht heb niet, de anderen waren wel zo slim geweest om ze thuis al in te pakken. Het is een goede dag voor de Nederlanders in de B-groep want de 500m mannen, 3km vrouwen en 1500m mannen worden gewonnen door onze landgenoten. Dan is het tijd voor de pauze tussen B en A groep, perfect om weer ff naar supermarkt te lopen voor plakband en weer aangekomen op de ijsbaan kunnen wat speciale lekkernijen nu echt ingepakt worden.

De Polen zijn ondertussen aan hun warming-up begonnen en zijn weer erg vrolijk met zwaaien. Chmura maakt ook nog wat andere gebaren en al snel begrijpen we dat hij ook een bord wil. Dat kan geregeld worden! Papier en stiften worden er weer bijgepakt en al snel is het bord klaar! Chmura is nog bezig met rondjes rijden en is aan het enthousiaste zwaaien te zien blij met het resultaat!

Vandaag is het een stuk drukken dan gister en kunnen we helaas niet meer relaxed blijven zitten. We gaan aan de baan staan en kijken zo naar de 500m dames en heren. Bij de dames is Jenny Wolf weer de snelste en bij de mannen is vandaag Tucker Fredricks de snelste. Ik vind het leuk dat hij ook weer een X een worldcup wint! De volgende afstand is de 3km dames, niet echt boeiend maar er zijn niet zo heel veel ritten en we vermaken ons verder wel. Opeens komt er een melding dat iedereen het stadion moet verlaten wegens een brandalarm. Iedereen kijkt verbaasd om zich heen maar niemand gaat echt naar buiten. En al snel vertelt de speaker dat het een vals alarm is en iedereen gewoon moet blijven kijken naar de mooie ritten. Uiteindelijk is Sablikova vandaag weer eens de snelste!

De alweer laatste afstand van de dag is de 1500m mannen, altijd leuk om naar te kijken en met veel schaatsers om aan te moedigen! Konrad, Christoffer, Denny, Shani, Håvard. Verder is het een afstand met een vaak wisselend podium wat het erg spannend maakt. Vandaag is Denny Morrison de snelste gevolgd door de nog jonge Trevor Marsicano en derde word Shani, een mooi podium!

Snel lopen we richting uitgang want we hebben weer een lekker cadeautje voor Christoffer meegenomen, Kirsten had bedacht dat hij ook een X Nederlandse chocola moest proeven dus het werd verkade dit keer. Hij is er blij mee en hij is niet de enige want opeens komt Mueller tevoorschijn en noemt ons ‘lovely girls’ die altijd goed zorgen voor Chris. Blijkbaar denkt hij heel anders over ons dan wij over hem maar toch leuk opzich om te ontdekken dat hij een ook een aardige kant heeft waar we later die dag nog meer van zien. We praten nog wat met Chris en Hege, die er ook aan was komen lopen, en gaan dan weer richting hostel. Daar dumpen we onze spullen weer en lopen richting centrum. Onderweg alweer vrolijke Noren die aan het uitlopen zijn. Dit X gaan we naar een pizzeria en geniet ik van een heerlijke pizza. We zijn nu wat eerder klaar met eten dan een dag eerder en gelukkig is de ijssalon nu nog wel geopend. Donderdag had Lisan een tiramisubecher die er wel erg lekker uitzag en ik besluit deze te nemen en hij smaakt erg goed! Op straat blijft het druk met bekende jasjes en o.a. Chad Hedrick loopt met een blij hoofd voorbij wat bij ons voor veel enthousiasme zorgt en bij het personeel voor verbazing. Weer op weg naar ons hostel nemen we een wat andere route en komen nog meer mensen tegen waaronder Mueller die alweer erg enthousiast over ons is en ons ook iets kan vertellen wat we ons afvroegen. Weer aangekomen in ons hostel luisteren we nog wat muziek via een mp3 speler en boxjes die ik vorige week eindelijk (nadat we het er al paar X over gehad hadden dat het wel leuk zou zijn) eens gekocht had. FF later gaan we slapen, morgen de laatste dag van ons schaatsseizoen!

1 opmerking:

- zei

hehe POLENNNN!!! Chmura is coool :D :D Die was echt super vandaag :D En Ja Mueller heeft mij verbaasd!!! Dacht laatst nog aan dat stomme boek dat ie heeft geschreven :S