zaterdag 3 oktober 2009

La sesongen starter igjen!!! =D

Het begint al een beetje een traditie te worden dat de Noren op een orginele manier het nieuwe seizoen laten beginnen. Vorig jaar door een hilarische voor de gek houd actie waarvan we de 'schuldige' snel ontmaskerd hadden. Dit jaar opeens een berichtje met vraag of ik mss wist of je ergens in Heerenveen racefietsen kon huren. Via google was niks te vinden maar bedacht me opeens dat fietsenwinkel waar wij al jaren heengaan vlakbij Heerenveen ligt. Gelijk ff de eigenaar daarvan gebeld en hij wilde graag 2 fietsen een week ter beschikking stellen aan de Haugli's! =)

En zo stond er ook opeens vrij onverwacht een 1ste wedstrijdbezoek op het programma! Sverre en Maren (Haugli) waren namelijk van plan om mee te gaan doen aan trainingswedstrijd en dat leek ons wel wat om dan ff te gaan kijken! Het was alleen wat onduidelijk wanneer en hoe laat de wedstrijd nu zou zijn. Na wat sms-en bleek het zaterdagochtend te zijn en hierdoor waren Kirs en ik helaas de enigen die konden.

Vrijdag nog ff snel de stad in geweest want Sverre was die dag jarig en inmiddels ook al een traditie (voor de Noren) is dan ff een leuk cadeautje kopen. Hij was al de 3de dit jaar ;) Dit X bestond het cadeau uit stroopwafels in een leuk Nederlands blik en dropjes en ingepakt in delftsblauw pakpapier. Zaterdagochtend ging al vroeg de wekker want om van Annen in Heerenveen te komen moet je met het OV een hele reis maken. Na ruim 2 uur kom ik aan op het station van Heerenveen en al snel komt Kirsten er met de auto aangereden en rijden we samen naar Thialf. Erg leuk om hier weer de parkeerplaats op te rijden! We zijn nog vrij vroeg en blijven nog ff in de auto zitten om een kaartje te schrijven. Kirsten heeft het mooiste handschrift dus die schrijft en ik zeg/spel de Noorse woorden ;) Daarna lopen we naar binnen en zoeken een plekje op de tribune. En zo zien we de hele Nederlandse top weer langslopen. Dat was alweer tijdje geleden maar aan de andere kant is het ook weer heel normaal.

De wedstrijden beginnen met de 500m met in rit 1 Erben tegen Beorn. Voor Erben weer de eerste wedstrijd sinds het dramatisch verlopen WK in Moskou. Beorn komt nogal ruim de laatste binnenbocht uit waardoor Erben niet voluit kan doorrijden dus niet echt succesvolle eerste race. Helaas verschijnen er ook geen tijden op het scorebord en ook de rest van de 500m niet. Dan verder met de 1000 met nu ook Noorse deelname! Helaas doet de electronische tijd het nog steeds niet waardoor het allemaal wat lastig volgen is. Stuur wel ff wat berichtjes naar mijn twitter zodat thuisblijvers het nog beetje kunnen volgen. Dan tijd voor een dweil en vervolgens nog wat 1500m en 3000m met in het eerste kwartet Sverre-Carl en Gretha-Maren! Inmiddels vertrouwen we niet meer echt op de tijden en kijken maar gewoon. Het ziet er wel goed uit en vind het heerlijk om weer schaatsers rond te zien rijden en dan ook nog een paar van me favorieten. Perfecte start van het nieuwe seizoen! =)

Na afloop was het nog ff tijd voor een gezellig gesprekje over het trainingskamp hier, plannen voor volgende maand en de cadeautjes die goed in de smaak vielen ;) Nu is het nog maar 3 weken tot het seizoen echt begint met het NK en ik heb er nu nog meer zin in! Ben ook heel benieuwd naar prestaties van Sverre en Maren dit jaar maar verwacht dat het weer een superseizoen zal worden! Weer thuis aangekomen volgde er nog een verrassend einde van dit eerste schaatsdagje door een twitter privé berichtje van iemand die graag alle uitslagen wilde weten. Die had ik helaas dus niet allemaal maar heb de tijden gestuurd die ik wist en dat werd geappricieerd =)

5 opmerkingen:

- zei

Is het nog maar 3 weken??? OH MY GOD :D Dan ga ik over 3 weken ook EINDELIJK los :D :D Echt geweldig kado is er weer gegeven enne klinkt als een mooie aftrap van het nieuwe seizoen :D Op naar een geweldig/super/awesome seizoen :D

Kirsten zei

Het was een mooie aftrap! :) Sverre is prachtig.

Marie-José zei

Hey Aukje, ben je ook al aan de twitter? Druk meisje hoor! Heb je nog wel tijd om te studeren joh? Maar ik wil je wel gaan 'followen', dus verzoekje is onderweg. Alle schaatsnieuws is welkom, ook op twitter! Het seizoen gaat weer beginnen, joehoe! Super dat jullie toch nog naar Vancouver gaan. Ik denk dat ik niet wil weten wat je gaat uitgeven voor dat uurtje schaatsen kijken... ;-) Maar gaaf is het wel!

angeline zei

Wat leuk dat jullie de Noren (althans een paar dan) weer hebben gezien!:D Ook erg leuk dat jullie aandacht hebben besteed aan Sverre's verjaardag!:D Jij hebt echt een leuk contact met ze via internet en zo!:D En vooral erg leuk dat ze je vragen om dingen voor ze te regelen!:D

Globeskater zei

leuk verslag van de eerste noren meeting van dit seizoen dat er nog velen mogen volgen ;)