vrijdag 24 augustus 2007

Draai van de Kaai

maandag 6 augustus ging ik samen met Wendy en Tessa naar het na-Tour criterium in Roosendaal! Er stonden veel bekende renners op de deelnemerslijst zoals Tourwinnaar Alberto Contador, Micheal Boogerd en Theo Bos! Maar onze favoriet was Koen de Kort van Astana! Dit komt vooral doordat Maruschka,een vriendin van ons wel contact met hem heeft en daardoor zijn wij hem gaan volgen! Ik moest eerst nog ene hele dag werken en ging daardoo waarschijnlijk het optreden van Jan Smit missen.. maar het was die dag erg rustig op werk en ik was eerder vrij! Daardoor was ik ook vrij vroeg in Roosendaal maar daar verdwaalde ik.. en toen ik uiteindelijk het grote plein en het parcours had gevonden was Jan Smit alweer weg.. maar Wendy en Tessa vond ik gelukkig snel! Ik kende Tessa alleen nog maar van MSN en een forum en vond het leuk om haar nu een X in het echt te onmoeten!
Samen gingen we op zoek naar de ''wissel/materiaalpost'' langs het parcours! DAt is wle een leuk plekje want daar stoppen de renners af en toe even!

De post lag verder ook nog op een mooie plek langs een kanaal en zo konden we de renners elke ronde 2x zien!
Voor de wedstrijd zagen we aan de andere kant van het kanaal al allemaal wielrenners rijden. En opeens keek Wendy ff opzij en zag ze opeens Theo Bos bij de materiaalpost naast ons staan! Dat was wel een mooi uitzicht ;)



Om 19.00 was de start en wij waren al druk met Maruschka aan het sms-en die aan het kijken was via internet! We beloofden om elke ronde Koen te gaan aanmoedigen! Dat hebben we ook echt de hele wedstrijd volgehouden! En ook elke ronde nog 2X, eerst als ze langs ons fietsten en ff later als ze aan de andere kant van het kanaal voorbij kwamen! Koen begon ook goed want hij zat gelijk in de 1ste kopgroep! Halverwege de wedstrijd kreeg hij ook wel door dat hij elke ronde werd aangemoedigd want we zagen hem een paar X kijken hehe, dat was wel leuk! :) De wedstrijd verder was erg boeiend! Steeds waren er verschillende kopgroepjes en er werd hard gereden! Naast het aanmoedgigen van Koen waren we ook elke ronde druk bezig met foto's maken, wat wel lastig was met de snelheid van de renners, en kijken of er renners gingen stoppen bij de materiaalpost! Dan renden we daar snel heen en probeerden dan ook zo wat leuke foto's te maken!

Een paar rondjes voor de finish besloten we om te kijken of we in de buurt van de finish konde komen. Maar hoe dichter we daarbij kwamen hoe drukker het werd. We besloten om weer naar ons oude plekje terug te lopen en hoorden ff later via de speakers dat Alberto Contador gewonnen had!
Nu op zoek naar de plek waar de renners hun auto's hadden staan! Die vonden we al vrij snel en daar was het gezellig met nog meer wielerfans! Af en toe kwam er ook een wielrenner aanfietsen waarmee we dan soms op de fot gingen! Zo staan we met z'n 3-en met Theo Bos op de foto :) en ik heb fotograaf gespeeld door Wendy en Tessa samen met o.a. Micheal Boogerd en Thomas Dekker op de foto te zetten! :) Het wachten was nu nog op Koen waarme we ook wel graag op de foto wilden. Opeens kwam hij aanfietsenen vroegen we het hem. En toen bleek weer eens dat niet alle mensen goed met wendy's camera kunnen omgaan want het lukte een man niet echt om een foto te maken. Maar het was geen probleem want het was toch al laat zei Koen :P


Nadat de foot gelukt was nog ff de groetjes van Maruschka gedaan wat hij wel erg leuk vond!
Alle wielrenners waren nu zo ongeveer wel weg en voordat wij weggingen gingen we nog ff Maruschka bellen om de groeten terug te doen ;)
Daarna op weg naar het station waar Wendy de auto had staan en waar Tessa en ik met de trein naar huis gingen. Daar kwamen we nog wat halfdronken jongens tegen die opzcich wel grappig waren maar niet voor heel lang.
Ik vond het erg leuk om weer een wielercriterium te zien en het was erg gezellig! :)

2 opmerkingen:

Globeskater zei

hehe eindelijk weer eens een blog werd wel weer tijd he ;) Maarre draai van de kaai was errug leuk :D heb echt genoten en zo'n wedstrijd blijft leuk ondanks dat de winnaar al bekend is ;)

- zei

net zoals wendy: eindelijk weer eens een blog haha :D