donderdag 20 september 2007

Leontiens ladies ride

Afgelopen zondag ging ik weer een fietstocht rijden. Dit keer samen met Wendy, Tessa en Margot. We gingen meedoen aan de Leontiens ladies ride, een toch bedacht door Leontien van Moorsel en waar alleen vrouwen aan mee mogen doen.

's ochtends vroeg fietste ik naar het station waar ik Margot al zag staan en ff later kwam de trein eraan waar Wendy al inzat. Samen reden we naar Den Bosch waar de start was. Beneden bij het station zagen we Tessa al en met z'n 3-en reden we naar de start. Het zou nog een tijdje duren voordat we echt gingen starten dus parkeerden we onze fietsen en liepen richting een ander plein. Daar konden we een shirt & goodiebag ophalen met allerlei leuke spulletjes. Nadat we nog ff lekker op een bankje hadden gezeten was het tijd om weer naar de start te gaan.

Omdat wij alle4 een racefiets of mountainbike hadden mochten we in het eerste startvak gaan staan en om half 11 reden we weg. Al snel kwamen we erachter dat er ook heel veel mensen met gewone fietsen in dit vak stonden. DAardoor bleven we de eerste 15km bezig met mensen inhalen.. dat was soms wel irritant maar ja.. Met z'n 4-en fietsten we druk kletsend over vooral schaatsen door. Af en toe wisselden we van plek zodat we allemaal met elkaar konden kletsen. Het was heerlijk weer en al snel kwamen we in Boekel aan waar de rust/lunchpauze was.

We kregen een broodje, appel en flesje drinken en gingen op een bankje zitten op een groot plein. Een DJ draaide erg leuke muziek en we hebben er heerlijk een tijd gezeten.


Nadat we nog op de foto geweest zijn met een beeld van Leontien gingen we beginnen aan het 2de deel van de tocht. De zon scheen nog steeds heerlijk en we fietsen lekker verder. Het inhalen van mensen ging wel weer verder omdat we nu ook op de route zaten van de korte afstand. Goed kunnen sturen was dus wel nodig en gelukkig ging dat allemaal wel goed bij ons. Na 70km kwamen we weer aan in Den Bosch, we hadden het gehaald :)

We parkeerden onze fietsen en gingen weer naar het grote plein. Daar was het erg gezellig en we gingen heerlijk in het zonnetje zitten. Later gingen we een rondje lopen langs allerlei stands die er stonden en verzamelden zo nog wat leuke gratis dingetjes.


We begonnen nu toch ook wel honger te krijgen en hadden wel zin in pannekoeken of spaghetti.. niet echt aparte gerechten maar het bleek toch moeilijk te vinden te zijn.. maar opeens vonden we een restaurant waar ze beiden hadden! Allevier kozen we voor een pannekoek en daarna nog een portie poffertjes. Het smaakte echt heerlijk!!! Nadat we nog een lekker ijsje gekocht hadden liepen we weer naar onze fietsen en fietsten naar het station. Daar namen we afscheid van Tessa en gingen richting het perron. Daar hadden we geluk want de trein stond er nog! Zo waren we snel weer thuis na een hele gezellige dag! :D



Margot, Wendy, Tessa en ik

1 opmerking:

Globeskater zei

volgend jaar weer??

was leuke tocht en gelukkig hadden we mooi weer ;)en natuurlijk pannenkoeken na ;)