donderdag 13 december 2007

In de krant!

Afgelopen weekend stonden we in Thialf enthousiast de schaatsers aan te moedigen toen er opeens een man verscheen en vroeg: zo, jullie zijn fan van de Amerikaanse schaatsers? Dit vroeg hij omdat wij een Amerikaanse vlag aan de boarding hadden hangen. Wij antwoordden dat we idd fan waren van wat Amerikanen maar ook nog van veel andere schaatsers. Vervolgens begon hij allemaal vragen te stellen over voor welke schaatsers we dan allemaal waren en waarom en of we naar veel wedstrijden gingen. Zo volgde er een gezellig gesprek en de man noteerde alles wat we zeiden. Nadat hij klaar was met vragen waren we wel benieuwd waarvoor dit nu was. De man vertelde dat hij voor de Heerenveense Courant werkte.

We waren wel benieuwd of hij het interview met ons ook echt ging gebruiken voor een artikel en waren al aan het bedenken hoe we daar achter zouden komen. Wendy had geïnformeerd wanneer de krant eigenlijk uitkwam en dat bleek op woensdag te zijn. Dan moesten we dan ff iemand in de buurt van Heerenveen vinden die ff kon kijken. Maar dat bleek niet nodig te zijn. Vandaag kreeg Wendy een mailtje van de journalist, die haar ff gegoogeld had, met een link naar het artikel online! Verder bood hij aan om de krant op te sturen naar ons!

Hieronder het deel over ons met zelfs een foto erbij!

Echte Fans
Bij wedstrijden in Thialf hebben ze hun vaste stek in de bocht en bij alle wedstrijden zijn ze normaal te herkennen aan een spandoek met de tekst “Beorn, come give us a taste of your quality”. Maar omdat de Nederlander door een blessure niet in actie komt hangt er nu een Amerikaanse vlag, die echter al naar gelang de rit wordt verwisseld voor een Noorse of een Canadese banier. Wendy, Kirsten, en Aukje kennen elkaar van het schaatsen en logeren dit weekend bij een zus van Wendy. “We zijn vooral fan van Shani Davis, Chad Hedrick, Denny Morrison uit Canada, alle Noren en Beorn Nijenhuis”, legt Wendy uit. Het favorietenlijstje van de dames is vooral tot stand gekomen na ontmoetingen met de schaatsers bij het uitgaan in Hamar en Turijn. Kirsten “We hebben ook nog bordjes met alle voornamen erop, die we omhoog houden als één van onze favorieten in actie komt”. Het drietal is in Nederland sowieso bij alle wedstrijden present. “Maar als we in het buitenland zijn hangen we altijd een Nederlandse vlag op”, verzekert Kirsten.


Het artikel klopt helemaal! ;) Hij heeft alles wat we hebben gezegd goed geinterpreteerd en verwerkt in het artikel! Vind het wel cool! :)

2 opmerkingen:

Globeskater zei

hey gaaf he dat we in de krant staan, me ouders hebben de kranten al ontvangen ik ga ook nog even stukje op me blog over dit schrijven :D

Anoniem zei

heee...

wat en super leuke site! ik heb er enorm van genoten om te bekijken. ik lees dat je dol bent op leuke schaatsers;) ik hou me aanbevolen:P mocht het niet lukkenmet je noorse vlam.

kusje