dinsdag 22 april 2008

Independence day! part 2!

Gisteravond was ik via google weer eens aan het kijken of er nog nieuwe artikelen in de Noorse media waren verschenen over de 4 / Mueller. En opeens zie ik een nieuw bericht met erg interessante titel!

Starter eget skøytesprintlag
(starten eigen schaatssprintploeg)

Snel open ik de pagina en kopieer de titel in de msn-schermen van Wen en Kirs die vervolgens worden samengevoegd en we samen weer blij kunnen worden over deze nieuwe ontwikkeling! :D

ik begon met lezen van het artikel en begrijp al snel dat Mikael en Dag Erik een sprintploeg hebben opgericht! Das al helemaal cooooool! Dan een stukje verder zie ik de samenstelling van de ploeg en dan word het nog veel mooooooier!!!

De ploeg bestaat naast de genoemde 2 uit: Espen Aarnes Hvammen , Øyvind Andreasen, Joachim Haugen & Mats Roger Jensen

En wat hier nu zo mooi aan is, Øvind en Joachim komen ook uit de ploeg van Mueller!!! Toen waren er dus al 6 die uit de ploeg zijn gestapt!! En word Muellers plan om zich nu te richten op het ontwikkelen van nieuwe jonge talenten (al voor een deel) verpest! Want 2 van die nieuwe talenten willen dus ook al niet meer onder Mueller trainen!! whahahahaha! Wen, Kirs en ik werden helemaal blij van dit nieuws!

Øyvind Andreassen

Trainer van de ploeg word Frode Rønning, oud wereldkampioen sprint (1981) en vroeger onder meer trainer van Even Wetten vlak voordat hij doorbrak. Mikael heeft al eerder met hem gewerkt en was toen erg tevreden over hem. En dit jaar was hij de trainer van Mats Roger Jensen en die heeft grote vooruitgang geboekt afgelopen seizoen. Dus Mikael heeft er alle vetrouwen in dat ze alle 6 mooie prestaties zullen neerzetten! Ze hebben allemaal de ambitie om internationaal (top)niveau te bereiken!

Joachim Haugen

Enige probleem is nog dat ze nog geen sponsors hebben. De Noorse schaatsbond wil ze niet (financieel) steunen dus moeten ze voorlopig nog veel zelf betalen. Maar ze hebben er vetrouwen in dat ze snel sponsors zullen vinden! De eerste trainingskampen zijn inmiddels al gepland en beginnen in mei! De thuisbaan van deze ploeg zal ''Valle Hovin'' in Oslo worden.
Vind het echt een hele stoere actie dat Mikael en Dag Erik deze ploeg hebben opgericht! En ik denk dat het een erg mooi zestal is die veel aan elkaar kunnen hebben en voor superprestaties kunnen gaan zorgen! :D

Verder is er in het team van Mueller nog wat veranderd. De schaatsers die eerst alleen ''meetrainenden'' waren (mochten meetrainen met ploeg op eigen kosten) zijn nu volledig lid van de ploeg en er is een nieuwe schaatser bij gekomen, Lars Kvaalen.
Wat Sverre en Maren gaan doen is nog niet helemaal bekend. En ik denk ook niet dat dit de laatste ontwikkeling zullen zijn..

dus to be continued!!! ;) en als slot deze part 2 nog ff een mooie foto van Mikael :)

Geen opmerkingen: