maandag 27 oktober 2008

Amsterdam!

Vrijdag ben ik samen met Kirsten, Wendy en Lisan een dagje naar Amsterdam geweest en het was echt een geweldige dag!!!!

Het was alweer een tijdje geleden dat we met z'n 4-en een dagje uit waren geweest en deze datum stond dan ook al lang in onze agenda en we verheugden ons er allemaal al lang op! Waar we gingen afspreken en wat we gingen doen hadden we nog niet besloten. Dat gebeurde dinsdag in een gezellig en grappig msn-gesprek. Amsterdam was de handigste plek om af te spreken en daar hadden we ook allemaal wel zin in en na eerst veel lol wisten we ook wat we daar gingen doen!

's Ochtends was ik nog ff druk bezig geweest met het verjaardagscadeau voor Lisan en Kirsten. Voor beiden werd het een fotoklok van de expo met allemaal leuke foto's van leuke jongens ;) Ze wisten allebei niet dat ze zelf ook een klok zouden krijgen en dachten dat ze alleen voor elkaar bezig waren. Een verrassing die Wendy en ik een X bedacht hadden ;). Na het selecteren van 12 foto's wat ook al voor leuke momenten had gezorgd was ik die ochtend ff naar een printshop gegaan om alles te laten afdrukken. Daarna thuis ff uitknippen en toen op weg naar Wendy die de klokken thuis had liggen. We hadden echter geen tijd meer om thuis de klokken in elkaar te zetten dus gingen we dat gewoon in de trein doen! Dat ging prima en al snel was de klok van Kirsten klaar, er was alleen 1 foto weggesneakt ;) die zou wss nog op de grond in me kamer liggen. Op station Den Bosch moesten we overstappen en haalden we bij de Bruna ff snel inpakpapier. Daarna in de trein verder met inpakken en in elkaar zetten en na wat creatief inpakwerk waren we klaar!


In Amsterdan aangekomen hadden we afgesproken bij de AKO op het station. Al snel vonden we één maar volgens ons was er ook nog ergens een grotere... Wendy ging daar ff naar op zoek maar ondertussen zag ik Kirsten al aan komen lopen! Samen gingen we op weg naar wat eten en Lisan die al ergens in de stad was met wat mensen van haar studie. Op de kermis vonden we een poffertjes/wafelkraam en ff later was Lisan er ook! We genoten van lekkere poffertjes of een wafel en gingen daarna op zoek naar een café waar we wat konden drinken en Lisan en Kirsten hun cadeau konden krijgen. We besloten naar het café te gaan waar Lisan ff eerder nog met haar studiegenoten had gezeten. Die waren (helaas) wel weer weg. Lisan had al verteld dat de bediening hier niet echt goed was en daar kwamen we ook al snel achter.. we vonden een mooi tafeltje waar nog wel borden stonden van de vorige gasten maar die zouden zo wel weggehaald worden verwachtten we. Dat gebeurde echter niet en ff later besloten we alles zelf maar op een ander tafeltje te zetten waar niemand zat. Zo hadden we plek om de cadeaus te geven en Kirsten en Lisan waren er allebei erg blij mee en we hadden veel lol om sommige foto's! Ondertussen hadden we wel dorst gekregen maar er was nog steeds geen ober bij onze tafel verschenen. Ik besloot uiteindelijk maar zelf naar de bar om wat te bestellen, wat trouwens ook weer lang duurde, 3 thee en 1 cola. Daarna keerde ik weer terug naar de tafel en ff later kwam de ober er aan lopen maar zonder een dienblad met drinken. Bleek dat hij de bestelling vergeten was.. het was 3 thee en ??? ehm.. hoe moeilijk is dat te onthouden?!?! nog een tijdje later kregen we dan eindelijk ons drinken en nadat we het ophadden hadden we het helemaal gezien hier en besloten wat geld op tafel te leggen en weg te gaan. Gelukkig kwam niemand achter ons aan ;)


We gingen nu op weg naar een speciaal museum waar we het op msn over gehad hadden. Voor de ingang twijfelden we nog ff maar we waren toch wel heel nieuwsgierig en besloten toch gewoon naar binnen te gaan. We zijn het hele museum doorgelopen en zagen het ene bizarre ding naar het andere. Het is echt niet te geloven wat sommige mensen allemaal doen....... we liepen echt vol verbazing rond, hadden toch ook wel lol om sommigen dingen maar anderen waren gewoon te bizar!




Nadat we weer buiten stonden op weg naar ons volgende doel, de Wallen! Alle buitenlandse toeristen die in Amsterdam komen gaan daar heen maar Wendy en ik waren er nog nooit geweest.. En we waren toch wel benieuwd! Lisan en Kirsten waren er wel eens geweest en wisten we waar het was en al snel waren we er beland! Het was toch ook wel schokkend vond ik om van die meiden zo achter een raam te zie staan...hoef er ook niet vaker heen maar vond het toch wel leuk om nu gezien te hebben hoe de Wallen eruit zien!


Het was inmiddels alweer 6 uur en tijd om een restaurant te gaan zoeken! Met de tram gingen we naar het Leidsche plein en na ff wat rondlopen daar en overleggen waar we eigenlijk zin in hadden zag Lisan een pizzeria waar ze al wel vaak gegeten had en die erg goed was volgens haar. We liepen erheen en vroegen binnen aan een ober of er nog plek was. Er bleek alleen nog plek in de kelder te zijn en hij vroeg of dat een probleem was. Nou totaal niet want wij zijn met z'n 4-en atlijd erg lawaaiig en het was alleen maar goed dat we alleen in de kelder zouden zitten. Dan konden we ook lekker lawaaiig zijn zonder dat we andere gasten irriteerden ;) en later op de avond was het helemaal goed dat we de hele kelder voor ons alleen hadden! We bekeken de menu-kaart uitgebreid en besloten allemaal voor een menu te gaan met soep, pizza, tiramisu en thee. Ik koos voor een pizza fantasia met o.a. ham en champions en die was echt heerlijk!!!


Nadat we allemaal onze pizza op hadden was het tijd voor onze traditie. Plan 1 lukte zoals gebruikelijk weer eens niet maar er waren nog genoeg andere opties. 1 van die opties was vorige X heel goed gegaan dus besloten we daar weer voor te gaan. En al snel lagen we weer helemaal dubbel maar we waren niet de enigen hoorden we al snel. Ook op een andere plek was er veel gelach en gegiegel te horen. We waren allemaal met hetzelfde bezig en ze wisten ons nu nog veeeel meer te verrasen dan de vorige X! Hoe ze er bij kwamen weet ik nog steeds niet maar het was echt geweldig!!!! Ondertussen kwam de ober ook een X langs voor de thee en hij zat ons echt zo aan te kijken van wat is hier aan de hand?? nou dat valt niet uit te leggen ;) FF later kwam ook de tiramisu eraan en konden we onder het genot daarvan nog ff nagenieten van deze dag/avond vol verrassende, bizarre en verbazende dingen en nog eens napraten hoe alles nu precies was gegaan en we ondernamen nog ff actie om ergens achter te komen!!


Nadat we afgerekend hadden en nog creatief waren geweest met servetten liepen we naar de tramhalte waar ik er achter kwam dat ik me paraplu was vergeten. Weer ff een warrige actie van mij maar dat was nu niet zo gek ;) Samen met Lisan ben ik snel ff terug en gelukkig lag hij er nog! Op het centraal station namen we afscheid van Kirsten die met een andere trein moest. Lisan, Wendy en ik stapten samen in de trein naar Utrecht waar we opeens opgeschrikt werden maar het bleek vals alarm te zijn. In Utrecht stapte Lisan uit en reisden Wendy en ik via Den Bosch verder naar Breda. Daar liepen we rustig naar onze fietsen toen we weer opgeschrikt werden en dit X kon het eigenlijk geen vals alarm zijn en dat was het ook niet!!! We werden voor de zoveelste X vandaag weer helemaal hyper en belden snel Kirsten ff die ook helemaal blij werd. Snel fietsten we daarna allebei naar huis waar we onze computer en msn opstartten waarna we vervolgens gezellig met z'n 3-en rondstuiterden! Wat was dit weer een mooie dag geweest!!!


Op naar nog heel veel mooie dagen!!!!!

3 opmerkingen:

Globeskater zei

haha het was in één woord super :D vooral tijdens het eten haha die traditie moeten we er maar in houden :P

Kirsten zei

Hahahahahaha prachtige blog!! :D Geweldig hoe je het beschrijft..Het was een bizarre dag...:P
Op naar nog meer van die dagen :D

- zei

het was echt geweldig :D