zaterdag 25 oktober 2008

Pieterpad etappe 4!

Alweer 1 1/2 week geleden stapten Wendy en ik 's ochtends vrij vroeg in Breda op de trein richting Sittard! We hadden allebei een vrije dag en het was heerlijk weer dus besloten om de 4de etappe van het Pieterpad te gaan lopen! Het was wel een vrij lange etappe, 18km, dus we waren wel benieuwd hoe dat zou gaan!

Rond 10.30 waren we bij het beginpunt van de etappe en al snel kwamen we op een paadje te lopen langs een riviertje en zo liepen we Sittard uit. Druk kletsten over van alles en nog wat al had het eigenlijk allemaal wel met 1 ding te maken liepen we zo al snel weer in de prachtige Limburgse natuur! En alles zag er nu totaal anders uit dan een paar weken geleden, overal waar je keek zag je de prachtige hersftkleuren! En samen met een strakblauwe hemel en een heerlijk zonnetje was het gewoon perfect!

We hadden er ook wel goed de gang in en liepen zo al snel de grens over met Duitsland. Daar waren we ff aan het twijfelen welke kant we nu opmoesten. Volgens het boekje zouden we naar links moeten en dan een dorpje inlopen maar als we naar links keken was er alleen maar bos te zien. Rechts zagen we wel een dorpje. Een vrouw die langsfietste zag ons twijfelen en keek ook ff mee. Zij dacht net als ons dat we dan wel naar rechts zouden moeten en zo gingen we weer verder op weg. De vrouw had ons gezegd dat het wel een schattig Duits dorpje was en dat was ook zo! Nadat we het dorpje weer uit waren zagen we ff later een bankje en besloten eens te gaan lunchen. Na wat heerlijke harde bolletjes met kaas en wat drinken hadden we weer genoeg energie voor het laatste gedeelte van de etappe. Het lopen ging eigenlijk nog steeds wel vrij makkelijk en daar waren we wel blij mee!

Vlak voor de finish kwamen we door het dorpje Slek, een erg mooie naam vonden we ;) helaas geen plaatsnaambordje gezien. Maar wat we wel zagen was een klein schattig cafeetje waar we genoten hebben van een kop thee en een heerlijk stuk kersenvlaai. Ondertussen nog gezellig gekletst met de eigenaresse van het café, een aardig oud vrouwtje en nog een berichtje in het gastenboek achter gelaten.

Daarna op weg voor het allerlaatste deel en voordat we het wisten waren we al bij de finish in het dorpje Pey! 18km gelopen! Het was ons eigenlijk allebei wel meegevallen en we hadden er ook veel sneller over gedaan dan we vantevoren gepland hadden! We wachtten ff op de bus die ons vervolgens naar Echt bracht. Daar was een treinstation en nadat we daar de trein instapten hadden we een relaxte treinreis waarbij we wat konden bijkomen van deze mooie wandeldag!

Weer een etappe gelopen, op naar de volgende! Wanneer die zal zijn zien we vanzelf wel :)

1 opmerking:

Globeskater zei

ja het was een heerlijke wandeldag, al ging het bij mij wel wat zwaarder dan bij jouw ;) op naar de 5e etappe!