donderdag 5 februari 2009

Москва part 2 -----sightseeing!!------

vrijdag

Vandaag is het sightseeingdag! Nadat we allemaal aangekleed zijn en tas ingepakt hebben gaan we op weg. Eerst naar de supermarkt om wat eten te halen als ontbijt. Ik verbaas me erover dat er eigenlijk nog heel wat westerse producten te vinden zijn. Op de broodafdeling liggen wel heel wat aparte broodjes en een beetje op de gok pakken we maar iets wat ons lekker lijkt. Bij de kassa spotten we ook milka-repen! Dat is verrassend, hier zal iemand vast erg blij mee zijn. Weer buiten aangekomen gaan we op weg naar het kremlin en het rode plein. Dit zou maar 10-15 minuten lopen zijn. Onderweg kijk ik me ogen uit maar moet ondertussen wel oppassen waar ik loop want het is echt winter en alles is bedekt met sneeuw en ijs. Dit geeft alles wel een hele mooie winterse look, daar houd ik wel van. En na een kwartier lopen zien we dan het kremlin voro ons opdoemen en zijn we al erg onder de indruk. Na het maken van wat foto’s lopen we verder naar een kassa-huisje waar een kaartje kopen voor het kremlin terrein en voor een tentoonstelling. Door een park lopen we verder naar de echte ingang maar daar worden Kirs, Lisan en ik tegengehouden vanwege onze rugzakken. Het blijkt dat we die ergens bij het kassahuisje achter hadden moeten laten. We lopen maar weer terug, wel snel want de tentoonstelling is maar een paar uur per dag geopend en we hebben niet zoveel tijd meer.



Eenmaal binnen vinden we al snel de tentoonstellingsruimte en kijken we onze ogen uit. In de eerste zaal allemaal enorme gouden attributen en voorwerpen. Aangekomen in de 2de zaal zien we heel wat vitrines vol met wapens en verdedigingsdingen en proberen we ons voor te stellen hoe het leven in die tijd geweest moet zijn. In de 3de zaal zien we allerlei kleding hangen en beginnen we met het samenstellen van de bruiloft van Lisan en haar prins op het witte paard. Een mooie outfit en kroon zijn al snel gevonden, dan door naar de volgende zaal voor een mooie troon en andere meubels voor in het kasteel. In de laatste zaal word een mooie koets gevonden en is de bruiloft compleet en we zien alles al helemaal voor ons wat voor veel lol zorgt. Weer buiten lopen we verder over het terrein en zien we prachtige gebouwen en veel Russische agenten met stokjes en fluitjes die we regelmatig horen als er iemand loopt waar hij niet mag lopen. Zelf krijgen we zo ook wel een paar X een fluitje te horen waar we maar wel naar luisteren terwijl we tegelijkertijd er ook om moeten lachen. Na oa. nog een enorm kanon en bel gezien te hebben willen we naar het rode plein gaan.


Op het kaartje vinden we een mooie route daar naar toe denken we maar eenmaal op die route worden we al snel teruggefloten. Dan maar via een omweg maar zo kunnen we wel mooi onze tassen weer ophalen en wat drinken. Door een heel mooi park komen we eerst nog bij het graf van de onbekende soldaat met de eeuwige vlam en bewakers die doodstil op hun plek staan. Dan echt naar het rode plein die niet rood maar gewoon zwart is. Het is wel een enorm plein maar helaas staat er een ijsbaan en gebouw erbij middenop wat het mooie zicht wel wat verpest. Aan de overkant zien we de echt prachtige St Basils Cathedral met de mooie bolletjes. Een mooie plek voor een groepsfoto bedenk ik en ik besluit een Rus te gaan aanspreken die zelf ook al aan het foto’s maken is en hij maakt 2 mooie foto’s! Dan lopen we weer richting ingang van het plein waar we opeens bekenden zien. De groep van OAD waarbij wel wat mensen zitten die we kennen. Erg grappig om die hier opeens tegen te komen. Wel lopen we snel verder richting metro want we willen nog meer van de stad gaan zien.



Met de metro gaan we op weg naar het Novodevichy klooster. Aangekomen bij de goede metrohalte lopen we eerst ff een supermarkt in en kopen wat voor de lunch. Dan op zoek naar het klooster maar we belanden op 1 of andere vage markt en voelen ons zelf een bezienswaardigheid en denken dat we niet goed zitten en lopen weer terug. Dan vraagt Wendy ff aan een vrouw waar we heen moeten en zij stuurt ons vervolgens weer de markt over die overgaat in een soort parkeerplaats waar we allemaal enorm oude vrachtwagens zien. Snel lopen we verder en zien dan opeens het klooster liggen aan de overkant van twee drukke brede wegen. Nu nog uitvinden hoe we daar komen maar al snel zien we ergens de ingang van een tunnel onder de weg door en daaruit gekomen zien we een stoplicht en zo komen we veilig aan de overkant. Het is alweer een erg indrukwekkend gebouw! Binnen kopen we een kaartje waarmee we verder het terrein op mogen en ook een gebouw in kunnen. We bekijken alles buiten eens rustig en zien veel mooie dingen. Dan vinden we het gebouw waar we in mogen en daar krijgen we blauwe plastic slofjes die we om onze schoenen moeten doen voordat we verder mogen. De tentoonstelling is mooi maar wel wat eentonig en vrij snel lopen we er doorheen.



Buiten gaan we weer op zoek naar de metro en nu vinden we een snellere route gewoon langs een weg. Het is nog wat vroeg om te eten en we gaan op zoek naar de Starbucks. Lisan heeft van Sabine al een sms gekregen waar die zou moeten zitten en al snel arriveren we bij het goede metrostation en lopen we de straat in maar nergens een Starbucks te zien. Na een tijdje geven we het op en is het inmiddels ook alweer wat later geworden en gaan we op zoek naar een restaurant. Al snel lopen we langs een Italiaan, daar hebben we allemaal wel zin in en de prijzen lijken wel goed dus gaan we naar binnen. Ik bestel spaghetti carbonara en deze smaakt prima! Tijdens het eten hebben we erg veel lol over bepaalde dieren die ik maar niet meer bij naam noem nadat ik de betekenis heb ontdekt en allerlei andere onderwerpen al heeft alles toch wel iets met schaatsen te maken :P En omdat het er mss een beetje luidruchtig aan toe ging kregen we opeens nadat we ons eten ophadden al de rekening gepresenteerd. We hadden echter nog wel zin in een kopje thee en gelukkig kon dit nog wel. Daarna rekenden we echt af en gingen weer op weg naar ons hostel. Daar weer aangekomen kletsten we nog ff wat en gingen daarna lekker slapen. De volgende dag ging het WK beginnen!!!

2 opmerkingen:

- zei

Hahahahaha maar waar is mijn prins op het witte paard nu dan??? :P

Globeskater zei

was een mooie sightseeing dag die nnog gevolgd gaat worden door een paar mooie schaatsdagen :D