zondag 5 april 2009

Москва part 4 --- Spannend, awesome, gezellig & hilarisch!!!!

Zondag 18 januari 2009

De 2de dag van het WK! In een boekje had Wendy ontdekt dat de Starbucks gewoon bij ons in de straat zat en gisteravond hadden Kirs, Lisan en ik gezien dat hij ook nog eens echt dichtbij was dus besloten we daar nu te gaan ontbijten. Ik nam een chocolademuffin, een belegd broodje en een grote kop thee. De muffin was echt heerlijk maar daarna was ik wel vol dus ik nam het broodje mee. Nadat we allemaal heerlijk ontbeten hadden liepen we naar het metrostation waar we de metro naar het schaatshotel namen. Vanaf daar zouden we weer met de shuttlebus naar de ijsbaan gaan. We moesten nog ff wachten voordat de bus zou komen dus begonnen we alvast aan ons project van vandaag, op het banket komen! Lisan en Wendy vroegen verschillende mensen om informatie en het bleek dat je een uitnodiging nodig had om binnen te komen. Elk team had uitnodigingen gekregen voor elk teamlid maar er was een Rus hoog in de organisatie, Palov ofzo, die daar verder over ging. Erik wist wel ongeveer wie die Rus was en zou hem die dag proberen te vinden en te vragen. Opeens kwam toen ook Maciej tevoorschijn en had Lisan een erg leuk gesprek met hem! FF later kwam ook de bus eraan en hadden we weer een relaxed ritje naar de ijsbaan. Nu was het ook licht en konden we mooi naar buiten kijken. Al vroeg kwamen we bij de ijsbaan aan en liepen we weer naar ons plekje. Nadat we onze vlaggen en spandoek hadden opgehangen besloten we ff boven de tribune te gaan zitten waar wat relaxte fauteuils stonden. Op het ijs was toch nog niks te zien maar boven genoegen, allemaal schaatsers die bezig waren met hun warming-up. Ondertussen halen we ook ff nieuwe vip-bandjes op voor vandaag en hangen we nog ff een speciaal laken over die we alvast hebben meegenomen voor later die dag. FF later beginnen de schaatsers ook met inrijden en is Håvard erg blij dat hij nu een bord met zijn naam ziet.

De dag begint weer met de 500m dames, weer is Wolf de snelste maar Wang volgt op kleine afstand en omdat zij normaal gesproken betere 1000m rijd is zij de grote favoriet voor de titel. Daarna de mannen met alweer Maciej in rit 1! Helaas weer alleen, we moedigen hem weer keihard aan en hij rijd precies dezelde tijd als gister! Door een nieuwe, in mijn ogen belachelijke, regel is het de laatste X dat we hem in actie zien. Alleen de beste 24 in het klassement na deze 500m mogen namelijk de 1000m rijden. Ik snap niet wat het nu uitmaakt of er 12 of 15-16 ritten zijn?! De Noren rijden niet echt goed maar gelukkig wel goed genoeg om ook de 1000 nog te mogen rijden. Vandaag is Nagashima de snelste. Hoe nu de stand is weten we helaas niet want de scoreborden zijn erg slecht te lezen en van het Russisch is ook niks te verstaan. Gewoon maar afwachten tot de 1000m dan!

Net als gister gaan we ook nu weer ff naar de VIP ruimte waar we genieten van de thee en lekkere koekjes en toastjes. Ondertussen begint de 1000m dames ook en rijd Hege een mooi PR! Voor het eerst onder de 1.20. Kirsten en Wendy besluiten ff helemaal naar het hoogste punt van de tribune te lopen en nadat ik een foto van ze gemaakt heb loop ik weer naar ons plekje waar Lisan inmiddels ook weer is. De laatste ritten van de 1000m kijken we weer samen op ons plekje en zo zien we dat Beixing Wang inderdaad wereldkampioen word! Tweede word Jenny Wolf en derde Jing Yu. Beste Nederlandse is Margot Boer op een mooie vierde plaats!

En dan is het alweer tijd voor de laatste afstand van dit weekend, de 1000 mannen! Nog 1x al onze favorieten aanmoedigen en vol spanning kijken wie uiteindelijk wereldkampioen word! Denny rijd na een tegenvallende 1ste dag nu een erg goede race en finished in 1.08.77. Dan Shani die nog 11 honderste sneller rijd en zo zeker wel op het podium komt denken we. De grootste kanshebber op de titel is voor mij nog steeds KH Lee ondanks dat ik geen idee heb van de verschillen. In de 1 na laatste rit rijd hij tegen Pekka. Na een goede 1ste ronde voor beiden, zien we opeens iemand vallen in de andere bocht en als Pekka de bocht uit komt beseffen we dat het Lee is... weg 3de wereldtitel op rij.... Ik vind het echt superjammer dat het toernooi zo moet eindigen…het was dan wel nog niet zeker dat hij zou winnen maar door een val uitgeschakeld worden is niet leuk! Nog helemaal in shock kijken we de laatste rit met Nagashima die tegenvalt. Dat zien we wel maar wie is nu wereldkampioen??? Opeens zien we Shani bovenaan een lijst staan en kijken we elkaar eens aan en nog eens naar het bord en word het ons duidelijk dat Shani wereldkampioen is!!!! Het duurt ff totdat het echt bij ons doordringt en we echt blij worden. Maar dan komt Shani superblij richting ons geschaatst en gooit Kirsten de Amerikaanse vlag naar hem. Hij komt net als gister weer ff bij de boarding staan en dan besluiten we allemaal tegelijk om ff over het hek heen te springen en hem te feliciteren! Een Russische bewaker probeerde ons wel terug te sturen maar daar trokken we ons niks van aan en Shani krijgt van ons allevier 3 zoenen. Weer op de tribune krijgen we verschillende smsjes dat het feliciteren uitgebreid in beeld is geweest op TV en later die week hebben we nog vaak gehoord dat het erg leuk was om te zien!

Het is tijd voor de huldigingen en met ons kaartje kunnen we ook op de hoofdtribune komen en we besluiten daar een plekje te zoeken waar een mooi zicht hebben op het podium. Na wat zigzaggen vinden we een mooi plekje en toevallig staat Erik recht voor ons! Ook zien we nog een andere bekende die we vaak tegenkomen, bolletje! De huldigingen zijn erg mooi en daarna volgt er nog een mooie ereronde in een slee! Buiten wachten we ff op Erik en gaan dan weer richting shuttlebus. Dit keer belanden we met kleintje Pils in de bus en Henk Gemser die het net een schoolreisje vind en nog meer grappige uitspraken heeft. Ook praten we nog wat met de kleintje Pils mannen en zo zijn we al snel weer bij het hotel. Tijd om verder te werken aan ons project. Lisan informeert nog bij wat mensen en iedereen vertelt eigenlijk hetzelfde, dat we een uitnodiging nodig hebben maar dat niemand 1 over heeft. Ondertussen lopen er al verschillende schaatsers voorbij en zijn we erg onder de indruk van 2 jongens in pak. FF later komt Shani er ook aan en ook hij praat met verschillende mensen maar krijgt het ook niet echt voor elkaar. Iedereen vind het wel jammer dat het zo’n moeilijk gedoe is hier en komt met ideeen en dingen aan. Marnix Wieberdink zegt dat we maar gewoon met Shani, hij is toch de wereldkampioen, mee moeten lopen. Dit vind Christoffer ook een erg goed idee en opeens herinnert hij ook weer dat hij nog iets voor ons heeft wat hij nu wel ff kan halen. Als hij weer de lift uitkomt heeft hij iets geels in zijn hand en al snel zien we dat het een halve reep Noorse chocola is! De andere helft heeft hij blijkbaar zelf al opgegeten ;) Daarna vertrekt hij naar het banket en hopen we elkaar snel weer te zien. Konrad heeft tenslotte nog het erg goede idee om anders gewoon naar de afterparty te komen die hier in de lobby is.


Na deze gezellige gesprekjes verschijnt ook Shani weer en lopen we door het enorme hotel richting banketzaal. De eerste bewaker zijn we al snel gepasseerd maar dan heeft hij door dat we niet allemaal een uitnodiging hebben en passeert hij ons weer richting de deur van de zaal waar nog meer bewakers zijn. Shani roept ondertussen dat wij familie zijn en zo lopen we naar de ingang maar daar worden we tegengehouden. Shani praat met allerlei mensen, zegt dat hij de wereldkampioen is maar het werkt allemaal niet en uiteindelijk word de deur dichtgesmeten. Jammer!! Maar we hebben het geprobeerd en het deed me wel wat dat ook echt allerlei anderen het geprobeerd hebben. Weer beneden aangekomen zien we 2 Finse fans die we ook al op de ijsbaan hadden gezien. Ze nodigen ons uit om nog wat te drinken in de lobby, dat lijkt ons ook wel erg gezellig! Maar eerst op zoek naar eten en we krijgen van de Finse dames de tip om naar het winkelcentrum hier vlakbij te gaan waar een groot plein is waar je van alles kunt eten. Eerst kleden we ons op het toilet nog ff om en lopen dan naar het winkelcentrum waar we met een erg mooie lift naar de bovenste verdieping gaan. We vinden een tafeltje en terwijl Wendy en ik die bezet houden gaan Erik, Lisan en Wendy op zoek naar eten. Al snel zijn ze weer terug en kunnen Wendy en ik op zoek. Er zijn allemaal kleine tentjes en het is moeilijk een keuze te maken. Ik heb geen zin om lang te wachten en besluit maar gewoon patat en een burger te nemen. Helaas smaakt de burger niet maar echt honger heb ik toch ook niet. Lisan, die zich verveelt, haalt nog ff een lekker sapje voor mij die wel echt heerlijk smaakt! Nadat iedereen het eten op heeft lopen we snel weer terug naar het hotel waar we de Finse dames al snel weer zien en we gezellig met elkaar kletsen.

Opeens zie ik dan Maciej en wil Lisan waarschuwen maar die staat inmiddels al bij hem. Hij komt gezellig bij ons zitten en we praten over van alles en nog wat. Ondertussen nemen we ook afscheid van de Finse dames die met de nachttrein terug naar huis gaan. FF later gaat Maciej dan naar zijn kamer en zitten we weer met ons 5-en. Maar dat duurt niet lang. Het banket lijkt afgelopen te zijn want opeens komt er een hele groep aangelopen. Ondermeer de mensen uit Hol al ontbreekt er 1tje. We praten gezellig met Håvard en Hege die net als ons ook niet weten waar de 3de uithangt. Ook is er nog een oudere man bij en we vragen ons af of hij mss de vader van Håvard en Hege is. We vragen het Hege maar dan vertelt hij zelf al dat hij de ijsmeeste van Hol is en ons al gespot had op de ijsbaan, al aan Chris gevraagd had wie we waren, en hij het leuk vond om ons nu te spreken. Hij besluit Chris maar eens te bellen die er vervolgens snel aankomt en bij ons komt zitten. Dan is het tijd om een bord en laken te voorschijn te halen wat gelijk weer voor veel gelach zorgt en veel enthousiasme bij Konrad die vervolgens door Chris meer op de hoogte word gebracht en wat volgt is een weer hilarische en awesome avond met mensen uit vele landen. Verder ook nog wat gezellige gesprekjes met verschillende mensen waaronder de ijsmeeste van Hol die erg trots is op Håvard, Hege en Chris en hele verhalen heeft wat leuk is om te horen. Ook worden er nog wat leuke foto’s gemaakt en rond 12 uur is het tijd om afscheid te nemen van iedereen want we moeten nog met de metro terug naar ons hostel. Daar aangekomen namen we afscheid van pappa Erik die de volgende dag al vroeg zou vertrekken. Op onze kamer proberen we de Noorse chocola, gelukkig is er voor ons allemaal nog een stuk met 3 blokjes, en het smaakt echt verrukkelijk!! Nog helemaal hyper van de geweldige avond kletsen we nog lang na en gaan uiteindelijk rond 3 uur toch maar eens slapen.

3 opmerkingen:

- zei

AWESOME!!!! HILARISCH!!!!! Was toch nog een geweldige avond ondanks dat we niet naar het banket konden! :)

Globeskater zei

wat een dag! Shani wereldkampioen, bijna op banket en een super after party!

Kirsten zei

Whahahahaha die laatste foto :D. Ik blijf het leuk vinden. Het was een supermooi dagje :)