maandag 21 december 2009

Berlin! Teil 3 ~ Heia Norge!

De wekker gaat alweer vroeg en ik ben al snel klaar om weer op weg naar de ijsbaan te gaan. Wendy blijft nog wat langer slapen dus die zal ik later op de ijsbaan wel zien verschijnen. Bij de Lidl koop ik wat koekjes en bij een bakkertje op het S-bahnstation wat broodjes en stap dan de S-bahn in. Na een ritje van ong. 20 minuten kom ik weer aan bij de Landsbergerallee waar ik overstap op een tram die me snel bij de ijsbaan brengt. Daar aangekomen is de 500m dames B-groep weer net begonnen en vandaag rijd Hege wel een mooi PR met 40.15! Kirsten en Lisan zijn inmiddels ook al gearriveerd en na het versieren van de tribune met onze vlaggen en spandoek zijn we klaar voor de 500m mannen!

Met ook Noorse deelname wat helaas geen succes word. Mikael en Chris rijden beiden een tegenvallende tijd al zijn het ook niet echt 500m rijders. Hopelijk zal de 1500m later die dag beter gaan! Ook Lisans favoriet Maciej valt tegen met een 6e plaats. Shani rijd wel goed en word 2de achter de Japanner Atio Ako.

De volgende afstand is de 1500m dames B-groep waar ik verder niks over te vertellen heb want weet er niks meer van. Daarna krijgen we gezellig bezoeken van onze favo fysio, Piet! Hij komt aangelopen en zegt ''hij was echt blij met de chocola he?'' wij kijken elkaar eens verbaasd aan en dan vragend naar Piet die vervolgens verteld dat Chris zijn chocola aan hem en wat anderen had laten zien. Grappig om dat zo te horen! We praten nog een tijdje gezellig verder en hij vertelt o.a. dat hij nu fysio is van Maren en Sverre en alle andere Noren die niet bij Mueller trainen en de Zweden. We praten nog wat verder over de vage situatie in Noorwegen wat allemaal een beetje moeilijk is volgens hem. Kirsten heeft goed door dat hij er niet meer over kan zeggen maar we zijn het er helemaal eens. En dan weten we nog niet eens wat zich eerder die week heeft voorgedaan in Berlijn (zie deze blog)…

FF later komt Wendy binnengewandeld en zijn we weer compleet voor de laatste afstand van de B-groep, de 1500m mannen B-groep! Aan de start 1 Noor, Fredrik van der Horst, en zo worden weer niet alle startplekken benut want in de A-groep rijden er nog 3 en Noorwegen heeft 5 startplekken. Verder rijd er ook niet heel veel interessants en we vermaken ons met nieuwe teksten maken op de nummers die gedraaid worden en hebben veel lol. Zo begint al snel het trainingsuur en is er weer van alles te zien!

De eerste afstand van de A-groep is de 500m vrouwen waar Jenny Wolf weer supersnel opent met 10.19 en nu de finish haalt in een nieuw baanrecord! Daarna volgen de mannen waar Tucker Fredricks nu weer een X de snelste is!

Dan net als in de B-groep weer verder met de 1500m. Bij de dames wint Nesbitt met een enorm verschil van 1.45 sec. op de nummer 2. Ondertussen hebben we veel lol om een klein schattig meisje die helemaal fan is van Lisan. En na een dweilpauze is het dan tijd voor de mannen. In rit 3 Mikael die een erg goede race rijd! Zijn tijd is uiteindelijk goed voor de 9de plaats waarmee hij zich al half geplaatst heeft voor Vancouver volgens de Noorse kwalificatieregels (2x top 12)! In rit 6 valt Chris helaas tegen en word uiteindelijk 17e. In rit 9 rijdt Erben en is vooral Lisan erg gespannen. Ik hoop ook dat hij een goede race gaat rijden maar het word een prutrace wat resulteert in een teleurstellende 18e plaats. De volgende rit ben ik vooral erg gespannen want Håvard rijd! Hij rijd een supergoede race en finisht in 1.45.56 waarmee hij dan aan de leiding gaat! Er volgen nog 2 ritten dus een podiumplaats is mogelijk! Dat zou echt geweldig zijn! De volgende rit is een Amerikaans duel tussen Chad en Shani. Chad valt tegen en Shani rijdt weer een superrace en finisht in 1.44.47! Nieuw baanrecord en meer als een seconde sneller dan Håvard! Dan de laatste rit, Enrico Fabris tegen Trevor Marsicano. 2 mannen die normaal gesproken ook wel een goede 1500 kunnen rijden. Maar Marsicano is dit jaar niet goed begonnen en van Fabris hebben we eigenlijk geen idee. Na 700m zijn beiden al een stuk langzame dan Håvard en lijkt het er echt op dat hij gewoon 2de gaat worden! En nadat er bij beiden 1.47 op het bord verschijnt is het zeker! Shani wint gevolg door Håvard en Denny. Een prachtig podium en mooie afsluiting van een prachtig eerste schaatsweekend!

We halen onze vlaggen van het hek en pakken onze tassen weer in en lopen naar buiten. Daar is het dit x weer erg gezellig! We praten een hele tijd met Mikael, dat was al een jaar geleden want vorig jaar hadden we hem alleen in Berlijn gesproken want daarna werd hij ziek en is de rest van het seizoen niet meer fit geweest. Hij is weer erg aardig en vind het ook erg leuk dat we naar Vancouver gaan en belooft er op de 1000m ook bij te zijn. Na nog wat lol over onze speciale sign voor hem gaat hij op weg naar zijn hotel. FF later heeft Lisan een kort maar leuk gesprek met Rhian Ket terwijl hij in korte broek richting sporthal loopt. Dan is het ff rustig maar opeens ontdekken we Håvard die geïnterviewd word in het halletje voor de deur. We gluren ff sneaky en ff later komt hij naar buiten en kunnen we hem feliciteren met zijn 2de plaats! Hij is er erg tevreden mee en vraagt of wij ook een leuk weekend gehad hebben. Zeker! Dan vraagt hij wie zijn bloemen wil.. Ehm, ik wel! En zo sta ik net als vorig jaar weer met bloemen van Håvard in me hand. Daarna verschijnt er een tijdje niemand maar we blijven nog ff geduldig staan en na nog met wat andere fans gepraat te hebben spot Lisan opeens Polen binnen en gaat ze eens een kijkje nemen. Wij blijven nog ff buiten en zien opeens Shani's mom naar buiten komen die we ff vrolijk groeten. FF later komt ook Shani eraan waarmee we nog ff kort praten en als wij dan ook naar binnen gaan om te kijken waar Lisan is komen we nog een sponsorkwal tegen die Wendy snel weer laat opdonderen. Lisan is gezellig met heel wat Polen in gesprek en als ze uitgepraat is verlaten we de ijsbaan en gaan naar hotel Kolumbus.

Daar relaxen we ff wat en maken ons klaar voor nog een mooie avond! We hebben weer met Erik afgesproken om samen te gaan eten, dit X in een Duits restaurant tegenover ons hotel waar we vorig jaar ook een X gegeten hadden. En net als toen zit er nu ook weer een hele groep Noorse fans. Een paar daarvan herkennen we nog van vorig jaar en al snel begint 1 van hun een poging tot een gesprek maar door de vele drank die hij al opheeft gaat dat nogal lastig. FF later moeten ze betalen maar de man die het geld heeft is al vertrokken en het is nog een heel gedoe wat wel grappig is om te observeren en uiteindelijk komt alles goed. Door de vele Noren en wat andere gasten is alles van de menukaart wel bijna op maar gelukkig is er nog wel een kipschnitzel met kaas en ananas die lekker smaakt! Na afgerekend te hebben gaan we op weg naar de Holiday Inn voor nog wat drankjes. Dit X gaan we naar de andere bar van het hotel en komen we terecht aan een tafel naast wat Aziaten. We discussieren samen uit welk land ze nu komen maar komen er niet uit en besluiten het doormiddel van een briefje maar te vragen. Het zijn Japanners en het is grappig gezelschap. Aan de andere kant zitten nog wat Italianen en door de gang loopt nog een Pool. We vermaken ons nog met een spelletje speciaal kwartet met wat speciale kaartjes die weer voor veel lol zorgen nu we het met een nieuw iemand (Erik) spelen. Rond 11 uur zijn we allemaal wel moe en is er ook niet zoveel meer te beleven en gaan we allemaal naar onze acco terug.

1 opmerking:

- zei

Dit was weer een hele leuke schaatsdag :D :D En ik vond die Polen echt cool na afloop! Enne Echt tof van die bloemetjes van Havard :) En ik heb me kapot gelachen om die Noren in het restaurant en de Aziaten in Holiday Inn waren erg grappig hehe :)