zaterdag 16 januari 2010

Nog 4 week!

De tijd gaat echt heel snel! Opeens zijn sinds de laatste update alweer 2 week voorbij en duurt het nog maar 27 dagen voordat we op schiphol in het vliegtuig stappen en de oceaan over vliegen!

Inmiddels zijn de kaartjes binnen! Lisan is afgelopen zaterdag naar het ATP kantoor bij schiphol gegaan en heeft alle kaartjes opgehaald! Er waren daar meer mensen die hun kaarten kwamen ophalen en Lisan had met een paar gepraat. Daarbij ook heel wat voor wie het hun 1ste schaatswedstrijd zou worden. En hun hadden dan wel al gelijk vorig jaar maart kaartjes toegewezen gekregen. Ik ben nu wel heeeeel blij dat wij alsnog plotseling kaartjes kregen en nog een paar hebben weten te kopen bij de nieuwe verkoop een paar week geleden. Voor mij word Vancouver mijn 11e buitenlandse schaatstrip en daarnaast ben ik afgelopen jaren naar minstens zoveel wedstrijden in Thialf geweest. Hiermee wil ik niet zeggen dat je geen echte schaatsfan kunt zijn als je nog nooit naar een wedstrijd bent geweest maar wij 4-en volgen het schaatsen toch wel heel intensief, kennen alle deelnemers bij naam en veel ervan ook persoonlijk en ik ben blij dat wij als supporter ook het hoogtepunt in een sportcarriere kunnen gaan meemaken! En daar dan ook live alle schaatsers aanmoedigen die we afgelopen jaren elke X weer keihard aangemoedigd hebben. Daar hebben we zelf voor gekozen maar we hebben er als supporter ook veel in geïnvesteerd en van heel wat schaatsers weet ik ook dat ze het erg appreciëren dat we er elke X weer zijn en nu naar de OS gaan voelt voor mij ook wel als een hoogtepunt in onze ''schaatsfancariere'' ;)


made by Lisan zodat wij alvast ook de kaartjes konden bewonderen! =)

Afgelopen week heb ik ook eindelijk mijn Vancouver reisgids binnen gekregen! Ik had al een X eerder 1 besteld maar die viel erg tegen. Het was een boekje met wat plattegronden en dat was het dan qua inhoud, de rest bestaat uit verschillende ''soorten'' witte blaadjes. Het is meer een boekje om een reisverslag in te maken en dat ga ik dan ook doen! Maar ik wilde toch ook wel 1 met meer informatie dus nog 1 besteld. Aangezien Kirsten, Wendy en Lisan allemaal een Lonely Planet gids hadden besloot ik een andere te nemen, 1 van ''Rough Guide''. Daar had ik ook al veel positieve verhalen over gehoord. Ik besteld hem via Bol.com en verwachtte hem 2 dagen later in me brievenbus. Maar 4 dagen later nog steeds niks.. Ik keek nog eens naar mijn bevestigings e-mail en ontdekte toen dat ik een verkeerd huisnummer had ingevuld, die van mijn ouders terwijl de rest van het adres die van mijn kamer in Breda was. Na die ontdekking ben ik een dag later ff naar nr. 35 gefietst en er deed een aardige vrouw open die vertelde dat haar man de gids die dag had meegenomen om evt. af te geven bij het postkantoor maar hij zou hem nu weer mee naar huis nemen. En zo had ik 's avonds mijn gids! De volgende dag in de trein naar en van school er in gelezen en nog meer zin gekregen om Vancouver te gaan bekijken! Het lijkt me echt een supermooie stad!! We hebben 2 volledige dagen voor sightseeing en kunnen dan heel wat mooie dingen gaan bekijken! Wat precies gaan we nog ff uitzoeken en bekijken we ook deels ter plekken want voor ons allemaal is het een nieuwe stad en ook met de OS erbij is het helemaal nieuw en anders waarschijnlijk!


Dag Erik Kleven, hij kan zich op het WK sprint dit weekend nog plaatsen voor Vancouver!

Qua geplaatste schaatsers zijn er ook nog wat ontwikkelingen. Vorige X melde ik dat Nederlands recordhouder op de 500m Ronald Mulder niet mocht rijden maar misschien nu toch weer wel. Nederland was van plan om een reserve mee te nemen alleen voor de ploegenachtervolging maar dat mag zeer waarschijnlijk niet van de ISU. Misschien gaat er nog wel een protest komen want o.a. de VS was dit ook van plan. Word vervolgd dus. Bij de Noren is er nog een persoon aan de selectie toegevoegd, Hege Bøkko! Ze heeft niet aan de Noorse kwalificatie eisen voldaan maar is geselecteerd op basis van de regel dat er een uitzondering gemaakt kan worden voor jonge sportsters. Het Noors Olympisch comité vond dat ze dit jaar tot nu toe zo goed gepresteerd had dat ze een Olympisch ticket verdiende en het zou voor haar ook heel goed zijn om de Olympische Spelen nu al een keer mee te maken. Ik ben het daar op zich wel mee eens maar dan hoop ik ook dat 2 jongens zich ook nog gaan plaatsen / geselecteerd worden. Deze 2, Christoffer Rukke en Dag Erik Kleven, zijn op dit moment in Japan om daar het WK sprint te gaan rijden. We waren allemaal erg benieuwd of ze daar nog een kans zouden krijgen om zich te plaatsen voor Vancouver en donderdag hoorde ik van Dag Erik dat er nog een kans was! Ze moeten dan op een afstand in de top 8 rijden! Ik ben heel blij dat ze nog een kans hebben! Helaas wordt het voor Dag Erik wel heel moeilijk nadat ik de deelnemers geanalyseerd heb. Er lijken vooral 500m specialisten mee te doen.. Voor Chris ziet het er een stuk beter uit! Als hij zijn normale vorm weer heeft moet een top 8 plaats er zeker in zitten! Heel spannend dus!

Op dit moment is het kwart voor 4 's nachts en over een kwartier begint het WK in Japan. Het word live uitgezonden op TV en ik ben er helemaal klaar voor om het te gaan volgen! Daarom stop ik nu met deze blog. Word snel vervolgd!

1 opmerking:

- zei

Ik hoop echt dat Ronald ook mee mag naar Vancouver!! Zou echt zoooooooooooooooo gaaf zijn!! :) En ben blij dat je je gidsje toch nog hebt :D