dinsdag 23 maart 2010

Vancouver! Day 3 ~~~ What a feeling!

15 februari, de dag van de 500m mannen waarvoor wij kaartjes hebben! Na echt een heeeerlijk ontbijt met aardappels, rauwkost, roerei, toast en vers fruit ben ik het helemaal eens met alle reviews die ik gelezen had over de B&B dat het ontbijt zo goed was! Zo zijn we, nadat we allemaal nog X gecheckt hebben of we ons ticket mee hebben, rond half 11 klaar om op weg te gaan naar de Richmond Oval! De eerste etappe bestaat uit 2km wandelen naar skytrainhalte ''Holdom''. Onze B&B ligt vrij hoog en zo hebben we een erg mooi uitzicht over Vancouver! Het lopen gaat ook makkelijk maar we bedenken al wel dat we vanavond de hele weg terug omhoog moeten.... Aangekomen bij de skytrainhalte gaan we met de skytrain richting ''commercial broadway, daar overstappen en dan richting '''Waterfront''. We stappen eerst uit bij BC place om te kijken of er nog kaartjes zijn voor de victory ceremony van die avond. Helaas is de ticketoffice gesloten en gaan we weer verder. Bij Waterfront moeten we weer overstappen maar eerst gaan we ff wat eten en drinken kopen. Bij ''Jugo Juice'' zien we echt heeeeerlijke smoothies en ik heb er ff later al snel spijt van dat ik maar een kleine heb genomen. Daarnaast zit een subway waar we onze lunch halen. Dan met de speciaal voor de OS nieuw aangelegde ''Canadaline'' op weg naar Richmond. Daar aangekomen is het nog 1.5km lopen naar de Oval die we in de verte al wel zien liggen. Onderweg stoppen we nog voor het maken van wat foto's. O.a. bij een beeld van een schaatser verwerkt in het Olympisch logo waarvoor we achter het beeld nog ff een snelle metamorfose uitvoeren door opeens in onze paarse shirts te verschijnen.



Bij de Oval staan al wat mensen in de rij en wij besluiten er ook vast in te gaan staan voordat die straks heeeel lang word. FF later zien we opeens Erik, onze schaatspappa, die gezellig bij ons in de rij komt staan. Een tijdje later mogen we dan naar binnen en dat gaat allemaal snel en soepel. Eerst de tassen en jezelf door een scan en dan kaartcontrole en dan zijn we binnen! Vandaag zitten we in de bocht voor de 500m start op rij 8. Ik ben blij dat we in de bocht zitten en als we zijn aangekomen op rij 8 blijkt dat je vanaf daar ook nog wel heel mooi zicht op de baan hebt. Het is ook echt een schitterende ijshal! Er zijn al verschillende schaatsers aan het inrijden en snel hangen we onze vlaggen op en pakken onze bordjescollectie erbij. De Polen spotten Lisan en ons al snel en zwaaien enthousiast. Uit onze speciale OS collectie halen we het door Kirsten gefabriceerde Koreaanse tekens bord tevoorschijn. We twijfelen nog wel steeds een beetje of er echt ''good luck'' op staat maar al snel begint 1 van de Koreaanse coaches te lachen en enthousiast te zwaaien.



Naast ons staan wat Japanse fans met prachtige t-shirts met afbeeldingen van 3 schaatsers erop en als Kirs één van de mannen vraagt wie dat zijn begint hij enthousiast te vertellen dat het Oikawa, Ota en Nagashima zijn en dat het leerlingen van hem zijn. FF later zien we een stukje verderop op de tribunen een hele groep Koreaanse fans met spandoeken en bordjes en gaan we proberen met onze Koreaanse collectie hun aandacht te trekken. Na een tijdje lukt dit en gaan ze enthousiast zwaaien en foto's maken en maken ons duidelijk dat we ook foto's van hun moeten gaan maken. Normaal zien we eigenlijk nooit Aziatische toeschouwers bij schaatswedstrijden en dit is zo wel erg leuk!!



Dan beginnen de wedstrijden en in het eerste blok 3 Polen aan de start, 2x een Maciej en Konrad. Voor alle3 heeft Lisan een bord en tot onze grote verrassing komen we bij Maciej in beeld en dan bij Konrad ook en als we denken dat het dan wel genoeg is komen we bij de 2e Maciej alweer in beeld. Dan volgt er een dweilpauze die wel heeeeeeeeeel lang duurt omdat de dweilmachines het niet helemaal te blijken doen. Na een tijdje ga ik maar wat eten en drinken halen en ondertussen worden we via smsjes uit Nederland op de hoogte gehouden van wat er aan de hand is want in het stadion word niks omgeroepen. Zo horen we ook dat het mss helemaal niet meer doorgaat maar ik ben blij dat dit niet gebeurd! Erik komt ook nog ff langs en heeft een shocking mededeling, de man en vrouw die voor ons zitten zijn de ouders van Simon 'broertje' Kuipers. Wat nu met onze sign? We besluiten hem gewoon te gaan gebruiken! Uiteindelijk na 1 1/2 uur gaat het dan toch weer verder en is het in rit 13 alweer TV tijd voor ons ;) Dit X met ook speciaal voor de OS gefabriceerde Tae-Bum Mo. Hij rijd een supergoede race en staat na de eerste heat op plaats 3! Poutala wint de eerste heat maar we vragen ons gelijk af of hij wel met de druk om kan gaan de 2e heat? Verder zit het ook nog heel dicht bij elkaar en na nog een dweilpauze die nu wel vrij snel gaat begint heat 2. Eerst weer de Polen, dan weer dweil, en dan de spannendste ritten van de dag! En uiteindelijk toch wel een hele verrassende maar superleuke winnaar met Tae Bum Mo! Ik blijf het leuk vinden dat op de OS zomaar iemand kan winnen van wie je het eigenlijk niet gelijk verwacht. Mo heeft nog nooit een WC gewonnen maar nu wel gewoon Olympisch goud! De Koreaanse coach is ook helemaal gelukkig en zwaait nog ff leuk!



Als we de tribune verlaten en richting uitgang lopen zien we in de gang Joey Cheek staan. Erg leuk om hem weer te zien. En paar minuten later word het nog leuker en ben ik in shock. Dan passeert hij ons en zegt opeens ''Hi! how are you?'' Het was ''vroeger'' één van me favo schaatsers en we hadden ook leuk contact met hem maar ik had nooit verwacht dat hij ons nu zou herkennen! Als we ff later buiten lopen spot Lisan opeens Poolse jasjes en blijkt het Pavel te zijn. Hij kan wat Nederlands wat erg grappig klinkt. Na een leuk gesprekje lopen we verder richting het Holland Heineken House. Dat moet je toch ook gezien hebben als je naar de OS gaat vinden we. Na eerst een security check voor het binnenkomen in de ''O-zone'' waar het HHH deel van uitmaakt mogen we daarna een lange rij Canadezen passeren omdat we Nederlands zijn ;) Best grappig! Binnen aangekomen laten we onze tassen en jassen achter bij de garderobe en gaan alles eens bekijken. Er zijn wat verschillende stands en een andere zaal met podium. Hier verschijnen een tijdje later Nick en Simon op die een erg goed optreden geven! Ik heb ze paar jaar geleden ook X live gezien en ze zijn duidelijk beter geworden!



Vlak voor het eind van het optreden gaan we weg zodat we niet lang bij de garderobe hoeven te wachten want er volgt nog een reis terug naar onze B&B. Eerst stukje lopen naar de skytrain, 2x overstappen en onderweg lol hebben om rare kerel die ons snoepjes wil aanbieden dan een wandeling de berg op. Dan is het inmiddels al 1.30 en kruipen we snel ons bed in na deze geweldige dag!! Ik was nu echt bij een Olympische wedstrijd geweest! :O Iets wat ik al heeel lang wilde!

2 opmerkingen:

- zei

Geniaal was dat met die Koreanen :D En de POlen waren ook leuk :D :D Echt zooo gaaf dat we er echt bij zijn geweest!!!

Kirsten zei

Het was echt een prachtige dag :D. Vooral de Koreanen, wat een prachtig volk is dat ook :D :D