maandag 29 maart 2010

Vancouver! Day 4 ~~~ Cycling around!

Vandaag staat de 500m dames op het programma. Daar hebben we geen kaartjes voor dus mooi de tijd om wat meer van Vancouver te gaan bekijken!

Na weer een superlekker ontbijt en nog wat internetten gaan Wendy en ik op weg naar de skytrain. Lisan en Kirsten zijn al wat eerder vertrokken. We willen vandaag naar Stanley Park gaan waar ik al veel enthousiaste verhalen over gehoord heb. Met de skytrain gaan we naar Waterfront station waar we eerst weer een heerlijke smoothie kopen. Dan lopen we verder richting Stanley park en zien opeens de Olympische vlam! Erg leuk om die nu ook te zien! Er staat wel een hek voor en je kunt er wel dichterbij komen maar dan moet je lang in de rij staan en zo kun je het toch ook nog wel goed zijn! Een stukje verderop lopen we langs een fietsenverhuur. Dat lijkt ons wel wat en ff later staan we weer buiten met allebei een fiets, helm en kaart van het park! Al snel komen we bij het park aan en besluiten eerst een heel rondje erom heen te gaan fietsen en onderweg te stoppen bij bezienswaardigheden. Zo komen we al snel bij totempalen aan. Ik vind ze erg mooi gemaakt! Er is ook een souvenirwinkeltje bij waar ik o.a. een erg leuke Vancouvermuts zie. Ik heb er nu spijt van dat ik die toen niet gekocht heb want die heb ik later nergens meer gezien... Na het maken van nog wat foto's fietsen we weer verder. Het is echt heerlijk weer en het is een prachtig fietspad langs het water! Onderweg komen we nog wat mooie standbeelden tegen, grote Olympische ringen die 's avonds verlicht zijn en een hoge rots waar 1 boom opstaat wat er grappig uitziet. FF verder fietsen we over een hele hoge en lange brug door. Indrukwekkend ''bouwwerk''! Als we helemaal rond zijn besluiten we het park ff te verlaten en naar ''English bay'' te fietsen. Hier is een beeld van de Inushuk waar het Olympisch logo op gebasseerd is. Na daar ff wat foto's gemaakt te hebben gaan we weer terug naar het park en nu gaan we het midden eens bekijken.

Eerst naar het aquarium waar een klein stukje te zien is waarvoor je niet hoeft te betalen. Zo zien we bijzondere witte vissen, beluga's. Daarna een heuvel op om de brug van de bovenkant te gaan bekijken. Het is een hele klim maar het uitzicht boven is prachtig en daarna volgt een leuke afdaling! Na nog een beetje rondfietsen en het spotten van Diane Valkenburg op de racefiets besluiten we weer terug naar de verhuur te gaan en daar zijn we net op tijd voor sluitingstijd! Lopend gaan we richting downtown, nog steeds genieten van de zon die heerlijk schijnt! We komen langs een ''Roots'' winkel die er wel leuk uitziet en gaan eens binnen kijken. Ik zie een erg leuk elandknuffeltje met Canadashirt en vind die wel erg leuk voor mijn elandenknuffelsverzameling! Dan ontdek ik ook nog dat er Right to Play logo erop staat en een deel van de opbrengst daar heen gaat en dan besluit ik hem helemaal te kopen! Na afgerekend te hebben krijg ik er ook nog eens een erg leuke Canada schoudertas bij! Die vind Wendy ook wel erg mooi en ze besluit ook het knuffeltje te gaan kopen. We lopen nog wat verder en in een boekenwinkel bladert Wendy wat in een boekje van dingen die je als vrouw gedaan moet hebben in je leven en op de eerste pagina die ze leest staat er iets over van op nationale TV komen ;) Dat is ons iig al gelukt dan :P We bekijken ook nog wat Olympische festiviteiten op Robson street en spreken ff later af met Kirsten en Lisan bij een parkeergarage. Daar zitten we ff en dan spot Lisan opeens Jan Smeekens die in gewone kleren langsloopt. We zijn ondertussen wel echt geoefend in schaatsers spotten ;) Dan gaat Wendy op weg om samen met haar ouders ergens te gaan eten en Kirs, Lisan en ik gaan ook op zoek naar wat eten!


Het is nogal druk in het centrum en daardoor lastig iets te vinden dus gaan we gewoon weer naar de Mac waar we dit X een salade nemen en een Mcflurry. Daarna besluiten we weer terug te gaan naar de B&B en hebben we bij ''ons'' skytrainstation net pech dat de bus wegrijd als wij de trap aflopen. Dan gewoon weer 2km heuvel op lopen, we zijn wel gezond bezig hier! Aangekomen bij de B&B gaan we in de ''woonkamer'' internetten, thee drinken en komt Wendy er ff later ook weer aan. We gaan ons ook nog ff voorbereiden op de dag van morgen! Dan staat de 1000m mannen op het programma met 3 Noren aan de start en de Noorse bordjescollectie word nog ff afgemaakt en nagekeken zodat we er helemaal klaar voor zijn om morgen iedereen weer hard aan te moedigen! En dan kruipen we snel ons bedje in!

1 opmerking:

- zei

Whahahhaha! Mooie combinatie... gezond bezig zijn en mac donalds in dezelfde alinea :P Leuk om jullie dag te lezen :D Vind het wel jammer dat ik dat beeld niet heb gezien maar ja :(