vrijdag 2 april 2010

Vancouver! Day 5 ~~~ FLY FLYGIND FLY!

Na de 500m is het nu tijd voor de 2e afstand die we gaan bekijken, de 1000m mannen! Waar er bij de 500 geen enkele Noor startte zijn het er nu 3 en daar ben ik erg blij mee! Nu kan ik me helemaal gaan uitleven als Norge supporter!


Na weer een heerlijk ontbijt met dit X pannenkoeken met heel veel vers fruit gaan we ruim op tijd op weg naar het skytrainstation. De zon schijnt weer heerlijk en zo kan ik mooi in mijn Norge trui en Noorse vlag buiten lopen. Onderweg worden we aangesproken door iemand in een auto die benieuwd is naar de uitslag van de ijshockey wedstrijd Canada-Noorwegen van gister. Toevallig weten we dat en de man is erg tevreden als hij hoort dat Canada met 8-0 gewonnen heeft. Met de skytrain reizen we weer naar waterfront waar we allemaal wel weer zin hebben in een heerlijke smoothie en subwaybroodje. Dan verder richting de Richmond Oval en vanaf het skytrain station daar naar de oval leven we ons helemaal uit met onze Poolse, Koreaanse en Noorse vlaggen en zelfbedachte liedjes, polonaises, uitspraken en dansjes. En zo staan we ff later opeens helemaal vooraan in de ''rij'' en is er verder nog niemand. We letten goed op of we nog bekenden spotten en zien ff later de Poolse fysio die zich vreemd gedraagt in de rij voor de ticket office tussen mensen die hopen dat er nog kaartjes zijn. In de rij zie ik echtpaar met Noorse vlagjes en besluit eens met ze te gaan praten en het blijken Noren te zijn die al jaren in Canada wonen. Wel echte Noren dus maar niet meer uit Noorwegen. Die heb ik ook niet meer gespot wat ik toch wel verwacht had.





Om 14.00 gaan dan de hekken open en mogen we als eerst richting de ingang! Dat voelt toch wel heel speciaal! Op de Olympische spelen helemaal de eerste zijn die naar binnen mogen. Na ja, tot de tassen controle in ieder geval. Daar heb ik pech met een man die denkt dat ik iets verdachts bij me heb ofzo want me hele tas word uitgepakt en alles grondig bekeken en daarna alles er weer ingestopt inclusief subwaybroodje wat je niet mee zou mogen nemen... Ik ben beetje geïrriteerd dat het allemaal zo lang duurde maar dat is snel weer over als weer de supermooie oval binnenga! We hebben nu kaartjes voor ons ''vaste plekje'' in het midden van de bocht na de finish! Erg cool om daar bij de OS ook te zitten! Wendy's ouders zitten toevallig ook vlakbij ons in de buurt en Erik een stukje verderop in een ander vak. Ondertussen heeft Lisan een stukje verder een hele groep Polen ontdekt die haar ook al snel spotten en enthousiast zwaaien. Naast ons komen wat gezellige Nederlandse jongens zitten. Dat komt goed uit want we hebben wat hulp nodig met onze xtra large signs. De vlaggen hangen we op aan de hekken en dan zijn we klaar voor 20 mooie ritten!



Maar dat duurt nog ff en opeens spotten we op het middenterrein Chris dus tijd voor de sign en onze Nederlandse buurjongens willen graag meehelpen. En ff later zien we een lach op Chris zijn gezicht verschijnen ;) Nu hopen dat hij niet alleen master of milka word maar ook master of de ijsbaan! Als de zambonis, inclusief één uit Calgary, van het ijs zijn komen de eerste schaatsers op het ijs waaronder Mikael die al in de 4e rit moet. De ''Fly Flygind Fly'' (bedacht door vader van een vriend van me) komt tevoorschijn en nadat Mikael voorbij is geschaatst verdwijnt ie weer totdat we opeens Koss op de inrijbaan stil zien staan tegenover ons druk gebarend dat hij een foto wil maken! Wij kijken elkaar verbaasd aan, doen de 3 bordjes weer omhoog en de foto word gemaakt! =) Heel cool dat Koss de sign zo cool vind dat hij er foto van wil maken! Een paar minuten later begint dan de 1000 en in de 4e rit rijd Mikael wel een goede race en finisht in 1.10.38 ! Na z'n race zwaait ie ff en maakt ie gebaar dat hij eigenlijk niet goed weet wat ie er nu van moet denken. Een paar ritten later staat Chris aan de start voor zijn Olympisch debuut en helaas gaat het in 3e bocht bijna mis en is het knap dat ie nog blijft staan. Maar goede tijd is zo wel onmogelijk. En zo eindigt zijn eerste Olympische race na 1.12.31.



Mikaels tijd lijkt wel steeds ''beter'' te worden. Rit na rit komt er niemand aan zijn tijd! Ook Håvard niet in rit 9 en zo is hij in ieder geval de beste Noor. En na rit 10 is het dweilpauze en staat hij nog steeds bovenaan! Dan verschijnt ook de tussenstand op het bord en best leuk om Mikael op plaats 1 te zien staan! Gelukkig gaat de dweilpauze dit X wel gewoon goed en in rit 11 is Jeremy Wotherspoon de eerste die Mikaels tijd verbeterd met 0.03. In rit 12 dan met Stefan Groothuis de eerste Nederlander die als eerste in de 1.09 rijd en een rit later kunnen we broertje weer gaan aanmoedigen! We hopen op een medaille voor hem maar zijn tijd is langzamer als die van Groothuis en dan word het erg lastig denken we... In de 4 na laatste rit Olympisch kampioen Tae-Bum Mo zo tijd voor onze Zuid Koreaanse signs combi die ook bij de cameraman opvalt. Ook nu rijd Mo weer een hele goede race, zou het weer een medaille worden? Dan in de laatste race ''GO SHANI!'' met een door Kirsten gemaakte sign al in gouden letters. Hij heeft dit jaar nog geen 1000m verloren en hopelijk komt daar ook geen einde aan hier op de OS. Na 600m is hij nog wat langzamer dan Mo en blijft het spannend... maar zijn slotronde is altijd erg goed en als hij over de finish komt verschijnt 1.08.94 op het scorebord en is hij Olympisch kampioen!!! =D



Hij is superblij wat erg leuk is om te zien en ook wij zijn superblij! En als ie langsschaatst zwaaien we ff blij naar elkaar. Echt geweldig om Shani nu live Olympisch kampioen te zien worden!! =D
FF later is het tijd voor de flowerceremony en kunnen we nog een X heel hard voor Shani, Tae-Bum en Chad Hedrick, die verrassend 3e was geworden, klappen en juichen! FF later heeft Lisan nog wat gezellige gesprekjes met de Poolse fans. En dan lopen we helaas voor de laatste X de Richmond Oval weer uit.. Het was heel bijzonder om 2 Olympische races mee te maken!! Buiten aangekomen besluiten we richting Aberdeen Centre te gaan waar je een Speedskating Canada shop zou hebben. Wendy en Lisan gaan met de bus en skytrain en Kirsten en ik besluiten te gaan lopen. Onderweg komen we Petra en Jolanda tegen die we al lang kennen van internet maar nog nooit echt gesproken hebben. Het is erg gezellig ze eens te spreken en ze besluiten ook mee te gaan naar de shop. Bij het skytrainstation aangekomen komen Lisan en Wendy er ook al snel aan en aangekomen in het winkelcentrum vinden we de shop ook al snel. Helaas is die gesloten.... Jolanda en Petra gaan weer verder en wij gaan op zoek naar eten! Op de bovenste verdieping is een Asian Foodcourt en we kijken onze ogen uit! Er is o.a. een Koreaans restaurant en Kirsten en ik besluiten dit eens te gaan proberen! Zoiets kom je niet snel weer tegen en ik ben wel erg benieuwd! Verder sluit het ook mooi aan bij de Koreaanse fun die we al gehad hebben deze week. Op een kaart zoeken we allebei een mix van gerechten uit en een vrouw maakt het klaar. Aangekomen bij ons tafeltje wil ik het zakje met bestek, denk ik, openen en dan komen er 2 stokjes tevoorschijn! Het word een hilarische maaltijd maar de meeste dingen uit me bakje smaken best goed! Als dessert haal ik bij een ander kraampje een crêpe met chocola en ijs die erg onhandig op te eten is maar wel goed smaakt!



Na de Aziatische maaltijd besluiten we nog ff naar het HHH te gaan. Na beide controles weer gepasseerd te hebben lopen we weer naar de grote zaal waar dan een band speelt die ik eigenlijk helemaal niet goed vind. Het is verder warm en druk en ik heb het eigenlijk al snel weer gezien. Nick en Simon zouden later nog komen maar die hadden we al gezien en ff later besluiten we weer richting B&B te gaan. Ook de 2e Olympische wedstrijddag was weer geweldig geweest!! Mooi plekje op tribune, Noren in actie zien op OS, veel spannende races en Shani live Olympisch kampioen zien worden!! =)

1 opmerking:

- zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.