maandag 31 mei 2010

Giro d'Italia!

Gisteren is de Giro d'Italia gefinishd in Verona met Ivan Basso als eindwinnaar. Alweer 3 week geleden heb ik samen met Lisan alle wielrenners live voorbij zien komen in Utrecht!

De Giro startte dit jaar in Nederland met een proloog in Amsterdam en een dag later een etappe van Amsterdam naar Utrecht. Lisan vertelde dat ze vlak bij haar huis langs kwamen en zo besloten we dat samen eens te gaan bekijken! Rond 1 uur was ik bij Lisan en na nog even wat gegeten te hebben zijn we al op weg naar de route gegaan. Ze zouden pas rond half 4 langskomen maar het was mooi weer en we wilden een mooi plekje gaan uitzoeken. Na een stukje lopen komen we bij een rotonde waar al wat mannen staan. We praten even wat met ze en dit lijkt ons ook wel een mooie plek! Op het midden van de rotonde staat een soort van kunstwerk met roze racefietsen. We kijken er wat naar en dan zegt 1 van de mannen dat we er wel heen kunnen lopen en daar wat foto's maken. Dit vinden we wel een goed idee en zo rennen we even later de grote rotonde over en hebben veel lol. Als we weer terug willen oversteken ziet Lisan een erg mooi zitplekje bij een groot bilboard ding. Daar ploffen we neer en zien de volgende uren van alles. Giro busjes die een Giro kit verkopen met 9 producten voor maar 10 euro zorgen ervoor dat we erg melig worden. De ingesproken reclameboodschap door een vrouw is zo irritant dat het hilarisch wordt.

Even later komen er steeds meer mensen en Lisans moeder komt nog gezellig bij ons staan. Als het niet meer zo heel lang duurt voordat de renners zouden moeten komen verschijnen er mannen die met al klaarstaande blokken de weg gaan afsluiten. Er zijn alleen wat te weinig en zo staan we nog steeds gewoon op de weg maar dat komt vast wel goed. Daarna komen er heel wat auto's en vooral motoren voorbij maar van wielrenners nog geen spoor. Van iemand met een radio horen we wel dat er veel valpartijen zijn geweest en dat ze daarom achterlopen op schema. Opeens verschijnt er dan toch een auto met ''begin koers'' en verschijnt er een kopgroep van 3 renners. En al snel daar achteraan komt het peloton voorbij flitsen. Een windvlaag en allerlei verschillende kleuren en geratel van kettingen en dan is het alweer voorbij maar toch blijft het mooi om te zien! Nadat alle ploegleiderswagens en de bezemwagen voorbij zijn gereden komen er weer mannetjes tevoorschijn om de blokken op te ruimen en als alle toeschouwers ook weer weg zijn lijkt het net of het een normale zondag is op de rotonde.

We lopen weer naar Lisans huis en halen onderweg nog een lekker ijsje bij de Albert Heijn. Bij Lisan eet ik nog gezellig mee en daarna gaan we nog een leuk spel spelen en kijken de Da Vinci Code op TV. Ik had de film nog nooit eerder gezien maar vond hem erg interessant! Helaas kan ik het einde niet afkijken want moet nog met de trein verder naar Breda. Lisan loopt nog even gezellig mee naar het station en zo ben ik na een leuke dag weer om half 1 thuis =)

2 opmerkingen:

angeline zei

Klinkt als een erg leuke en gezellige dag samen met Lisan!!:D Mooi dat jullie je zo leuk vermaakt hebben tot de tijd dat de renners kwamen! :D Die roze fietsen vind ik nog steeds errug coool!! :D

- zei

Voor nog geen 10 euro!!! Je draagt het dicht bij je hart :D Het was een erg leuke dag! :D