woensdag 24 augustus 2011

Norge! Dag 3 ~~~ Bodø & de Lofoten!

De volgende ochtend worden we wakker en hebben we allebei verrassend goed geslapen! Na gister al geluncht en gedineerd te hebben aan boord gaan we nu ook het ontbijt ontdekken! Ook dit is in buffetvorm en net zo uitgebreid als het lunchbuffet! Ik houdt normaal niet echt van ontbijten maar zo wel! Na wat lekkere broodjes, toastjes etc. gaan we weer van de mooie uitzichten genieten! Afwisselend binnen, op het zonneterras en aan de zijkant waar het iets minder hard waait ;) Rond 12 uur komt Bodø in zicht! Hier zullen we wat langer blijven liggen en is er tijd om even van boord te gaan. Bij het binnenvaren zie ik opeens allemaal lichtjes op de grond, het vliegveld! Een bijzondere locatie zo vlak aan zee! Als we echt aangemeerd zijn gaan we van boord. Het is wel lekker om weer even op het vaste land te staan, zolang als nu was ik nog nooit aan boord van een schip geweest.


Het is zondag vandaag en Bodø is een beetje uitgestorven. Verder vind ik het er allemaal ook een beetje vervallen uitzien.. Maar het is toch leuk om er even rond te lopen! Na ruim een uur zijn we weer terug op het schip en gaan we lunchen. Daarna besluiten Håkon en ik eens het hele schip te gaan bekijken want ondanks dat het een klein schip is, hebben we veel nog niet gezien. We ontdekken nog twee ruimtes waar je kunt zitten en kijken even rond in het winkeltje. Hier koop ik wat ansichtkaarten voor mijzelf. Aangezien het in het panoramacafé vaak wel druk is besluiten we nu naar 1 van de nieuw ontdekte plaatsen te gaan waar je ook nog steeds een mooi uitzicht hebt. Na een tijdje wordt ik toch wat moe en gaan we ff naar onze hut waar we ff lekker gaan liggen en daarna ff computeren/internetten.



Rond 6 uur gaan we weer naar buiten want snel zullen we aankomen op de Lofoten! Dit schijnt echt schitterend te zijn en ik ben erg benieuwd! Buiten aangekomen schijnt de zon heerlijk en al snel zien we bergen opdoemen uit de zee. Dat ziet er erg bijzonder uit! Samen genieten we van de mooie natuur en zo varen we de haven van Stamsund binnen. We blijven lekker buiten in het zonnetje zitten en zien zo een half uur later hoe we de haven weer uitvaren. Het is bijna jammer dat we snel daarna naar binnen moeten voor het diner maar gelukkig kunnen we daar wel een beetje door een raam kijken. We zitten weer aan dezelfde tafel als gister en hebben ook dezelfde tafelgenoten, een aardig Spaans stelletje die de hele reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug maken. Wij vermoeden dat ze op huwelijksreis zijn want ze zien er zo verliefd uit ;) Vandaag bestaat het diner uit ...., ... en bondepikker (warme appelmoes met room en broodkruimels, smaakte heerlijk!) Als we alles ophebben komen we aan in de volgende haven op de Lofoten, Svolvær. Hier blijven we een uur dus kunnen we weer even van boord. Het is een leuk kustplaatsje!


Als het schip weer vertrekt is het iets over 10 uur, maar nog geen tijd om te gaan slapen. Rond half 12 zullen we namelijk het trolfjord binnenvaren en dat schijn je echt mee te moeten maken. Dit wordt ook duidelijk rond 11 uur wanneer iedereen wordt opgeroepen om naar buiten te komen want dit is iets wat je nooit meer zal vergeten en niet mag missen!! Al snel staat het dek dan ook vrij vol om dit spektakel mee te maken. Het trolfjord is bij de monding maar 100m breed en ongeveer 2-3km lang. En het is inderdaad indrukwekkend om hier met zo'n groot schip naar binnen te varen! Aan het eind van het fjord keert de boot en varen we weer naar de ''uitgang''. Ook na het fjord blijft het uitzicht indrukwekkend en we blijven nog een tijdje buiten zitten. Wat later wordt het toch wel koud en gaan we ons bed opzoeken!




1 opmerking:

- zei

Fijn dat je in Bodo ff de boot af kon! Lofoten lijken me erg mooi en trolfjord zeer indrukwekkend!